MUHTEMEL 11'LER | Trendyol Süper Lig'de 6. hafta perdesi açılıyor

MUHTEMEL 11'LER | Trendyol Süper Lig'de 6. hafta perdesi açılıyor
Trendyol Süper Lig'de 6. haftanın perdesi Atakaş Hatayspor, Sipay Bodrum Futbol Kulübü karşılaşmasıyla açılacak.

Yeni sezona iyi bir başlangıç yapamayan iki ekip, Mersin Stadı'nda saat 20:00'de karşılaşacak.

5 haftası geride kalan 2024/2025 sezonunda henüz galibiyetle tanışamayan Atakaş Hatayspor, yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay yönetiminde çıkış arıyor.

Ligde oynadığı 5 maçta 2 puan toplayan Hatayspor, bu sezon rakip fileleri 4 kez havalandırırken kalesinde ise 9 gol gördü.

Akdeniz ekibinin başındaki ilk sınavına geçtiğimiz hafta Corendon Alanyaspor maçında çıkan deneyimli çalıştırıcı, Antalya deplasmanından 1 puanla dönmüştü.

Atakaş Hatayspor'un, Sipay Bodrum FK karşısında en büyük gol silahı yıldız transferi Vincent Aboubakar olacak.

Geçtiğimiz hafta 31 dakika sahada kalan Kamerunlu golcünün bu maçta ilk 11'de oynaması bekleniyor.

Lige istediği gibi başlayamayan bir diğer ekip Sipay Bodrum Futbol Kulübü ise bu sezonki ikinci galibiyeti için sahaya çıkacak.

İsmet Taşdemir'in ekibi tarihlerindeki ilk Süper Lig sezonuna 4 mağlubiyet 1 galibiyet ile başlangıç yaptı.

Yeşil beyazlı ekip kötü gidişata dur diyerek ligde kalmak adına iyi bir ivme yakalamayı hedefliyor.

Alt sıraları yakından ilgilendiren karşılaşmayı hakem Ümit Öztürk yönetecek.

BU İSTATİSTİKLERE DİKKAT

● Hatayspor bugüne kadar Bodrum FK ile oynadığı iki maçı da gol yemeden kazandı (2017/18 2. Lig; 1-0 & 5-0).

● Bodrum FK, Hatayspor’un Süper Lig’de karşılaştığı 28’inci takım olacak. Hatay ekibinin bugüne kadar en üst ligde mağlup edemediği sadece iki rakibi var: Fenerbahçe (yedi maç) & Ümraniyespor (bir maç).

● Süper Lig’e o sezon yükselen takımları konuk ettiği son iki maçı kazanan Hatayspor, lig tarihinde ilk kez bu şekilde üst üste üç galibiyet almak için sahaya çıkıyor.

● Bu sezon Süper Lig’de oynadığı beş maçın dördünü kaybeden Bodrum FK (1G), 2020/21’den (2. Lig) bu yana ilk kez bir sezonun ilk beş karşılaşmasında dört mağlubiyet aldı.

● Rıza Çalımbay, Süper Lig’de Hatayspor’dan önce çalıştırdığı son dört kulüpte de çıktığı ilk iç saha maçını kazandı (Beşiktaş, Sivasspor, Konyaspor & Trabzonspor).

● Bu sezon Süper Lig’de en fazla duran top golü yiyen takım olan Hatayspor (6), kalesinde gördüğü gollerin %67’sine bu şekilde izin verdi.

● Joelson Fernandes bu sezon Hatayspor’un Süper Lig’de attığı dört golün üçüne doğrudan katkı sağladı (2 gol & 1 asist).

● Hatayspor forması giydiği son iki Süper Lig sezonunda takımı adına en fazla gol atan oyuncu olan Carlos Strandberg (10), bu gollerin %70’ini iç saha maçlarında kaydetti (7/10).

● Bu sezon Süper Lig’de golü bulunmayan oyuncular arasında rakip kaleye en fazla şut gönderen iki isim de Bodrum FK forması giyiyor: Gökdeniz Bayrakdar (13) & Fredy (11).

● Süper Lig’de çıktığı son iki iç saha maçını kaybeden Rıza Çalımbay (Beşiktaş’ın başında), Ekim-Kasım 2020’den (Sivasspor) bu yana seyircisi önünde üst üste üç mağlubiyet almıyor.

MUHTEMEL 11'LER

Atakaş Hatayspor: Erce | Kamil Ahmet, Kilama, Calvo, Cemali | Massanga | Strandberg, Görkem, Diack, Fernandes | Aboubakar.

Sipay Bodrum FK: Sousa | Üzeyir, Arlind, Ali, Cenk | Musah, Ahmet Aslan | Brazao, Gökdeniz, Dimitrov | Puşcaş.

SİZCE BU MAÇI KİM KAZANIR?



TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN