Arda finale göz kırptı

Arda finale göz kırptı
UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Atletico Madrid konuk ettiği Valencia'yı 4-2 mağlup etti, rövanş için büyük avantaj elde etti. Milli oyuncu Arda Turan etkili oyunu bir asistle süsledi, Falcao (2), Adrian ve Diego Yarasalar'ın işini bitirdi.

Milli oyuncular Arda Turan ve Mehmet Topal'ı karşı karşıya getiren Avrupa Ligi yarı final ilk ayağını Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid kazandı. Arda bir asistle oynadığı karşılaşmada etkili bir oyun ortaya koyarken, 41. dakikada sarı kart gördü. Valencia'da 11'de başlayan bir diğer milli oyuncu Mehmet Topal ise 3. golde verdiği hatalı pasla takımını yaktı.

İspanyol derbisine iyi başlayan taraf Atletico Madrid, saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak oyunu rakip yarı alana yıktı. 17. dakikada savunma arkasına iyi kaçan Arda Turan, Rami ile girdiği ikili mücadelede pes etmedi ve topu son anda ortaya çevirmeye başardı. Bu pozisyonları affetmeyen Falcao'ya ise topu kafa ile ağlara yollamak kaldı: 1-0İlk yarının kalan dakikalarında Valencia Rami ile bir kez gole yaklaşırken, Arda Turan'ın ortasına dokunmayan Diego takımını ikinci golden ettti. 45+3'te Tino Costa'nın kullandığı serbest vuruşta Rami'nin indirdiği topu arka direkte tamamlayan Jonas ilk yarının skorunu belirledi: 1-1

Bu arada Arda Turan 41. dakikada sarı kart gördü. Atletico Madrid ikinci yarıya golle başladı. 49. dakikada Diego'nun kullandığı serbest vuruşa iyi yükselen Miranda kale dibinden topu kafa ile ağlarla buluşturdu: 2-1 54. dakikada kupada Valencia'yı taşıyan isimlerin başında gelen Mehmet Topal'ın hatalı pasında Adrian topla iyi hareketlendi ve topu Alves'in solundan filelere gönderdi: 3-1

Peşpeşe gelen gollerle morallenen Atletico Madrid rakibine pozisyon vermezken, 79. dakikada sahneye çıkan Falcao attığı enfes golle skoru 4-1 yaptı. Milli oyuncu Arda Turan 83. dakikada alkışlarla yerini Thiago'ya bıraktı.

Uzatma anlarında Tinco Costa'nın kullandığı kornere iyi yükselen Ricardo Costa düzgün bir kafa vuruşuyla rövanş öncesi Valencia'yı umutlandıran golü kaydetti.