Ahmet Nur Çebi'den flaş açıklamalar! Transfer, borç, adaylık...

Video yükleniyor...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 22 Mayıs'ta yapılacak seçimde yeniden aday olduğunu açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, zor bir dönemde Beşiktaş'a başkan olduğunu söylerken "Önümüzdeki seçimde aday olmak için resmi başvurumu yaptım. Geldiğimizde Beşiktaş'ın durumu ortadaydı. 6 aydır maaşlar ödenmiyordu, tüm gelirler temlik altındaydı. Gemiyi sağlıklı ve selametli bir şekilde yürütmek çok önemliydi. Bunu başardığımızı düşünüyorum." diye konuştu.

BEŞİKTAŞ'IN BORCU 4.3 MİLYAR TL
Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı kulübün ekonomik durumu hakkında konuşurken "Hatırlanacağı üzere geldiğimizde borç 3.3 milyar TL'ydi. Şu anda durum 4.3 milyar TL. Bu keyifsiz bir durum. Faiz ve kur farklarından dolayı 1.2 milyar TL'lik bir fark oluştu. Ljajic, Douglas, Lens gibi oyuncularla yapılan 3-5 milyon Euro'luk sözleşmeler bu borç yükünün temelidir.” dedi.

Bu durumua rağmen denk bütçeyi yakaladıklarını belirten Ahmet Nur Çebi "Bu rakamın artmaması bir başarıdır. Gelirimiz 1,8 Milyar TL, giderimiz 1,8 Milyar TL'dir. Denk bütçeyi biz yakaladık. Ama geçmiş borçların faizi ve kur farkı borcun arttığını gösteriyor." diye konuştu.

Amatör şubelerin durumu hakkında da konuşan Ahmet Nur Çebi "Geldiğimizde Amatör Şubelerin 10 milyon Euro olan zararının ertesi yıl 5 milyon Euro'ya, sonra da 2 milyon Euro'ya indirildiğinin ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bunun bilançomuza oldukça önemi etkileri olacak." ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ'TAN KİMSENİN ALACAĞI YOK"
Siyah beyazlı kulübün başkanı, gelir gider dengesini oturttuklarını belirtirken "Kamuoyunun da bilmesi gerekir ki şu saat itibariyle Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Futbol AŞ'den kimsenin bir alacağı yoktur. Çalışanlarımızın maaşları da günü gününe ödeniyor." derken "Vodafone Park Stadı'nın iskanı yoktu. Bu stadın iskanını almak da bize nasip oldu. Ayrıca Akatlar ve Süleyman Seba tesisleri yenilenmiştir." şeklinde konuştu.

"1 MİLYAR TL KAYBIMIZ VAR"
 Pandemi döneminin kendilerini çok etkilediğini belirten Ahmet Nur Çebi  "Pandemi gibi bir dönemde 3 kupa aldık. O dönemki hocamıza, oyuncularımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Şampiyonlar Ligi'ne de gittik. Maalesef talihsiz bir süreç geçirdik ve puan alamadık. Pandemi olmamış olsaydı borcumuz 1 milyar TL daha az olacaktı" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ'I GÜZEL GÜNLERE HAZIRLAYACAĞIZ"
Ahmet Nur Çebi, sezon boyunca bir çok şanssızlık yaşadıklarını belirtirken "Hakem hataları, direklere çarpan toplar, şanssızlıklar ve sakatlıklar bizi kötü etkiledi. Kaliteli bir kadro kurmuştuk ancak şanssızlıklar, engellemeler, siz ne derseniz deyin başarıya engel oldu." dedi.

Altyapıya ağırlık vereceklerini dile getiren Ahmet Nur Çebi "Önümüzdeki sene tüm bunlardan uzaklaşmış, gençlere önem veren ve ucuz maliyetlere alıp yüksek ücretlere satabildiğimiz oyuncular aldığımız, öz kaynağa dayalı bir yapı oluşturmak istiyoruz. Seçildiğimiz takdirde camiaya vereceğim mesaj bu olacaktır. Sabır göstererek Beşiktaş’ı güzel günlere hazırlayacağız diye konuştu.

TRANSFER AÇIKLAMASI
Genç oyuncularına teklifler geldiğini belirten Ahmet Nur Çebi "Hedefimiz yıldız futbolcu almak değil, yıldız futbolcu yaratmak olmalı. Gelen tekliflerle ilgili de; Rıdvan, Ersin ve Serdar'la ilgili kapımız çalınıyor. Ama nasıl fayda sağlarız bu önemli. Kafamızdaki rakamları almadığımız sürece, hiçbir oyuncumuz hiçbir yere gitmeyecek" ifadelerini kullandı.