12 Dev Adam, Avrupa'yı sallamak için sahneye çıkıyor
Yayınlanma Tarihi 26 Ağustos 2025 Sal 05:00
Güncelleme Tarihi 26 Ağustos 2025 Sal 09:37
Güncelleme Tarihi 26 Ağustos 2025 Sal 08:49
Güncelleme Tarihi 25 Ağustos 2025 Pts 18:00
Güncelleme Tarihi 25 Ağustos 2025 Pts 17:58
Güncelleme Tarihi 25 Ağustos 2025 Pts 17:58
Güncelleme Tarihi 25 Ağustos 2025 Pts 17:58
Güncelleme Tarihi 25 Ağustos 2025 Pts 17:41
Video yükleniyor...
Avrupa kıtasında basketbolun en büyük buluşması gerçekleşiyor.
12 Dev Adam'ın da yer alacağı Eurobasket 2025, 27 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında basketbolseverlere unutulmaz anlar yaşatmaya hazırlanıyor. 4 grupta yer alan 24 takım, kıtanın en büyüğü olmak için yarışacak, A Milli Takımımız da 24 yıllık madalya hasretine son vermek için parkeye çıkacak.
İlk tur maçlarının Letonya, Finlandiya, Polonya ve Kıbrıs Rum Kesimi'nde oynanacağı turnuvada; son 16 turundan itibaren tüm mücadeleler Letonya’nın başkenti Riga'da gerçekleşecek.
12 DEV ADAMIN EUROBASKET 2025'TE MAÇ FİKSTÜRÜ
Turnuvada A Grubu’nda mücadele edecek olan Ay yıldızlılar, Portekiz, Estonya, Letonya, Sırbistan ve Çekya ile mücadele edecek.
12 Dev Adam, turnuvanın ilk gününde ev sahibi Letonya ile kozlarını paylaşacak. A Milli Takım, 29 Ağustos'ta Çekya, 30 Ağustos'ta Portekiz, 1 Eylül'de Estonya ve 3 Eylül'de Sırbistan ile karşılaşacak.

*Maç saatleri Letonya saatine göre belirtiliştir.

*Maç saatleri Letonya saatine göre belirtiliştir.
Grupta ilk 4 sırayı alan takımlar son 16 turuna yükselecek. Bu turdan itibiran tüm karşılaşmalar tek maç eleme usulüne göre oynanacak.
A MİLLİ TAKIM'IN KADROSU
12 Dev Adam'ın FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek 12 kişilik kadrosu duyuruldu.
Türkiye Basketbol Federasyonunun açıklamasına göre aday kadroya çağrılan Berk İbrahim Uğurlu, Yiğit Arslan ve Yiğitcan Saybir, şampiyona kadrosuna alınmadı.


Ergin Ataman başantrenörlüğündeki ay-yıldızlı ekipte şu basketbolcular yer aldı:
Adem Bona, Alperen Şengün, Cedi Osman, Ercan Osmani, Erkan Yılmaz, Furkan Korkmaz, Kenan Sipahi, Onuralp Bitim, Ömer Faruk Yurtseven, Sertaç Şanlı, Shane Larkin, Şehmus Hazer.
24 YILLIK HASRET BİTECEK Mİ?
EuroBasket'e 25 kez katılan milliler, en iyi derecesini 2001'de elde etti. Ay-yıldızlılar, ev sahibi olduğu EuroBasket 2001'de önemli bir başarıya imza atarak finale yükseldi. A Milli Takım, 9 Eylül 2001'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan final maçında Yugoslavya'ya 78-69 mağlup olarak ikincilikle yetindi. Türkiye, gümüş madalya aldığı bu organizasyonun ardından katıldığı 9 Avrupa Şampiyonası'nda da başarılı olamadı.
Basketbol otoriteleri tarafından madalya kazanmaya aday takımlar arasında gösterilen milliler, kulüpler düzeyinde ulusal ve uluslararası birçok şampiyonluğu bulunan başantrenör Ergin Ataman yönetiminde EuroBasket 2025'te kürsüye çıkabilmek için mücadele edecek.
İLK KEZ 1949'DA KATILDIK
Türkiye, 42'ncisi düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda ilk kez 1949'da mücadele etti.
Mısır'da gerçekleştirilen 6. Avrupa Şampiyonası'nda dördüncü olan milliler, 1959'da ilk kez ev sahipliği yaptığı turnuvayı ise 12. sırada tamamladı. Çekoslovakya'da organize edilen EuroBasket 1981'in ardından üst üste 5 şampiyonaya katılamayan Türkiye, son 15 turnuvaya ise adını yazdırmayı başardı.