Zula Süper Lig'de 6.sezon başlıyor

Zula Süper Lig'de 6.sezon başlıyor
Zula Süper Lig 6. Sezon, yenilenen lig sistemi, iddialı yeni takımları ve sürpriz transferleriyle başladı. İlk kez kadın oyuncuların da dahil olduğu 6. sezon, toplam 90 maçlık uzun bir maraton olarak Zula Süper Lig’in en iddialı sezonu olmaya aday bir şekilde sürüyor.
 
E-Spor tutkunlarının her sezonunu merakla beklediği, canlı yayınları rekor izlenme sayılarına ulaşan Zula Süper Lig’in 6. sezonu, maç heyecanını yeni bir boyuta taşıyacak. #MücadeleHerYerde! mottosuyla başlayan yeni sezonda, dev transferler ve lige dahil olan 2 iddialı takımın yanı sıra, Zula severleri yenilenen lig sistemi dahil pek çok sürpriz bekliyor.
 
9 hafta sürecek 90 maçlık maraton
Hafta sonu ilk karşılaşmaları yapılan 6. Sezon’da, yenilenen lig sisteminde maçlar cumartesi ve pazar günleri oynanacak. Karşılaşmalar 14:00 - 19:00 saatleri arasında, her gün 5 maç olarak gerçekleşecek. Her takımın birbiriyle 2 kez karşılaşacağı ve toplamda 18’er maç yapacağı yeni sezonda Lig, final aşamasına kadar 90 maçlık bir maraton halinde toplam 9 hafta sürecek.
Daha da profesyonelleşen yapısı, yenilenen yayın yüzüyle de maç keyfini katlayacak.

Final karşılaşmaları 7-8 Kasım’da
Lig aşamasının ardından yapılacak çeyrek finalleri, hemen sonraki haftasında finaller takip edecek. 4 takımın kozlarını paylaşacağı ve en iyilerin belirleneceği final karşılaşmaları 7-8 Kasım'da yapılacak. Zula Süper Lig'de sonuncu gelen takım, doğrudan ligden düşmüş olacak.

Zula Süper Lig takımları bu yıl büyük transferlerle ekiplerini güçlendirirken, sezonun transferlerinde bugüne kadar yapılan en yüksek ödemelerle bonservis rekorlarına da imza atıldı. 6. Sezonda Süper Lig’e katılan yeni takımlar ise E-Spor heyecanına yeni bir soluk getirecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Sangal Esports ile lige taze kan
Yeni sezonda, Zula Süper Lig’e 2 iddialı takım eklendi. Zula Kadınlar Ligi’nde şampiyonluk kupasını kaldıran Türkiye’nin ilk belediye espor takımı Ankara Büyükşehir Belediyesi Aski Espor ve Türk E-Spor camiasının önde gelen takımlarından Sangal Esports, bu sezon lig heyecanına dahil oldu.

Kadın esporcular ilk kez Süper Lig’de
Toplam 73 esporcunun mücadele edeceği 6. Sezon, aynı zamanda ilk kez kadın esporcuların dahil olduğu sezon olacak. Fastpay Wildcats takımı, Kadınlar Ligi'nde yer alan 3 kadın oyuncusuna bu yıl Süper Lig'de forma şansı tanıyacak. 

Yeni esporcular Akademi kadrolarından çıkacak 
Zula Süper Lig'in bir alt turnuvası olan Zula Rekabet Turnuvası, 6. Sezon ile eş zamanlı olarak yapılacak. Bir esporcu akademisi niteliğindeki bu turnuvada şampiyon olacak takım, Zula Süper Lig'e çıkış biletinin de sahibi olacak. 

Zula Süper Lig’de bu sezon yer alacak 10 takımının altyapı kadroları olarak adlandırılabilecek ikinci takımları da, Rekabet Turnuvası'nda mücadele verecek. 

Zula Süper Lig 6. Sezon Takımları:
• ABB Aski Espor
• Beşiktaş
• Bursa Espor
• Çamlıca Espor
• Fastpay Wildcats  
• Galatasaray
• Gamers of Future
• İstanbul Espor Kulübü
• Mod-Z
• Sangal Esports