Zico'dan yeni transferlere ödev
Yayınlanma Tarihi 13 Eylül 2006 Çar 00:31
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico'dan ilginç uygulama. Brezilyalı hoca yeni transferler Edu, Kezman, Deivid ve Lugano'ya takım arkadaşlarının eksilerini ve artılarını ögrenmeleri için geçen yıl ile bu sezonun maç kasetlerini izlettirmeye başladı.
Zico'nun dört futbolcunun takıma daha erken uyum sağlaması için böyle bir karar aldığı ve bu sistemin yararlarını yapılan taktik antrenmanlarda görmekten dolayı çok mutlu oldugu belirtildi. Yeni transferler Edu , Kezman , Lugano ve Deivid de uygulamadan memnun kaldığı ve iki hafta daha Fenerbahçe'nin geçmiş maçlarının kasetlerini izleyecekleri öğrenildi. Sarı-Lacivertliler Randers maçının hazırlıklarını sürdürürken, Teknik Direktör Zico'nun antrenman öncesi futbolcuları ile bir toplantı yaptıgı ve rakibi kesinlikle küçümsememeleri gerektiğini söylediği belirtildi. Zico'nun Randers karşısında cezalı olan Appiah'ın yerine Selçuk'a görev vermeyi planladığı ifade edilirken, Ümit Özat'ın yerine ise Edu'yu görevlendirip, savunmanın göbeğini Lugano ile Can'dan oluşturmayı planladığı ileri sürüldü.
Brezilyalı hocanın Antalyaspor maçında ilk onbirde sahaya sürdügü Tümer'i ise bu kez yedek kulübesine çekmeyi ve Tuncay'a görev vermeyi düşündüğü ögrenildi.