Zenit hata yapmadı

Zenit hata yapmadı
Rusya Premier Ligi'nin 5. haftasında da sahadan 3 puanla ayrılan Zenit, en yakın takipçileri Spartak Moskova ve Dinamo Moskova ile arasındaki 3 puanlık farkı korudu.
Ligin 5. haftasında Amkar'ı konuk eden Zenit, 13. dakikada Oleg Shatov ve 22. dakikada Brezilyalı forvet oyuncusu Hulk'un kaydettiği gollerle sahadan 3 puanla ayrıldı.

Zirve takipçileri Spartak Moskova ve Dinamo Moskova da haftayı 3 puanla kapattı. Spartak, Artem Dzyuba'nın golleriyle FC Ufa'yı deplasmanda 2-1, Dinamo ise Alexey Ionov'un golleriyle konuk ettiği Ural'ı 2-0 yendi.

Puanını 15'e çıkaran Andre Villas-Boas'ın öğrencileri böylece Spartak Moskova ve Dinamo Moskova ile arasındaki 3 puanlık farkı korudu.

Rubin Kazan, ağırladığı CSKA Moskova'yı Gökdeniz Karadeniz'in 83. dakikada attığı golle 2-1 mağlup etti. Son şampiyon CSKA, bu sonuçla liderin 6 puan gerisine düştü.

Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes'in takımı Lokomotiv Moskova, Portekizli futbolcunun 76. dakikada penaltı noktasından ağları sarstığı karşılaşmada Kuban'a 2-1 ile boyun eğdi.

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Rostov ise Mordovya'yı geriden gelerek 2-1 mağlup etti ve 3 puanla tanıştı.

Gol krallığı
Rusya ligindeki gol krallığı yarışında, bu hafta fileleri 2 kez havalandıran Spartak Moskovalı Artem Dzyuba, 6 golle zirvede yer aldı. Dzyuba'yı, 5 golle Zenit'ten Hulk, 4'er golü bulunan Dinamo Moskova'dan Alexander Kokorin ile Kevin Kuranyi ve bir diğer Zenit futbolcusu Jose Rondon izledi.

Sonuçlar

Terek-Arsenal: 3-0

FC Ufa-Spartak Moskova: 1-2

Zenit-Amkar: 2-0

Rubin Kazan-CSKA Moskova: 2-1

Dinamo Moskova-Ural: 2-0

Torpedo-FK Krasnodar: 0-3

Kuban-Lokomotiv Moskova: 2-1 

Rostov-Mordovya: 2-1

6. haftanın programı

29 Ağustos: Ural-Terek

30 Ağustos: Mordovya-Torpedo, Amkar-Spartak Moskova, Arsenal-Kuban

31 Ağustos: CSKA Moskova-Rostov, Rubin Kazan-FC Ufa

1 Eylül: Lokomotiv Moskova-Zenit, FK Krasnodar-Dinamo Moskova