Z Raporu

Z Raporu
Şampiyon Trabzonspor sezona adı üzerinde fırtına gibi başladı. Yarıştaki rakipleri son dakika transferlerini yetiştirmeye çalışırken Karadeniz ekibi çoktan Süper Lig’de esmeye başlamıştı.

2020-21 sezonu devre arasında başlayan doğru planlama, transferdeki yüksek isabet yüzdesi, bordo-mavili takımı şampiyonluğa taşıdı.

Kayıp sezonu lig ikincisi bitiren İsmail Kartal, lige damga vuran teknik direktör performanslarından birini sergiledi. Kartal’ın takımın başında sahaya çıktığı ilk maçtan sezon bitene kadar hesaplanan puan durumunda Fenerbahçe lider. 

Şöyle özetleyeyim; Trabzonspor’un maç başına puan ortalaması 2.13. İsmail Kartal’lı Fenerbahçe’nin ise 2.27! Hatırlatalım; 2020-2021’nin şampiyonu Beşiktaş, 40 maçta 2 puan ortalaması yakalamıştı!  

Sezon ortasında Ahmet Çalık’ın acı kaybına rağmen kendi puan rekorunu kırarak (68) ligi 3. bitiren İlhan Palut yönetimindeki Konyaspor sezonun en iyi performanslarından birini gerçekleştirdi.

Saha içinden kenara geçen Nuri Şahin sezonun en spektaküler isimlerinden biriydi. Son 16 maç yenilmedi! Yetmedi, 59 puan ile Antalyaspor’un Süper Lig’de puan rekoru kırmasını sağladı. Sezona kötü değil, çok kötü başlayan Başakşehir’de, Emre Belözoğlu takımı küme düşme hattından Avrupa’ya taşıdı. 

Yeni nesil teknik adamlardan Volkan Demirel, Karagümrük’ün 57 puan ile kulüp puan rekoru kırmasını sağladı. Sami Uğurlu, küme düşmesine kesin gözüyle Kasımpaşa’yı 14 puan ile devraldı. 21 haftada 42 puan toplayarak 2.0 puan ortalaması ile takımını kümede tuttu. Dahası Kasımpaşa’yı ligin en çok gol atan 3. takımı yaptı. Hakan Keleş ise ligin en düşük bütçeli ve dar kadrolu Giresun’u ligde tuttu.

Arda Güler (2005), Emirhan İlkhan (2004), Serdar Saatçi (2003), Ahmetcan Kaplan (2003) gibi genç isimler büyük takımlarda forma giyerek Türk futbolunun geleceği adına umut oldu.

Adana Demirspor uzun bir aradan sonra yer aldığı Süper Lig’e renk kattı. Montella, Tayyip Talha ve Samet Akaydın tandemi
ile Demirspor Avrupa kupaları kapısından dönerken Yunus Akgün’ü yıldız yaptı. Mario Balotelli, farkını Türkiye’de de fark ettirdi.

Küme düşen dört takım da aynı hataları yaptı.

Altay, Çaykur Rizespor, Göztepe ve Yeni Malatyaspor sık sık hoca değiştirerek ya da transfer yaparak kötü gidişatı düzeltmeye çalıştı: Sonuç hüsran.

Hakemler mi? Bu sezon da bildiğiniz gibilerdi!