Youssef En-Nesyri'nin kariyerini değiştiren olay!

Video yükleniyor...

1 Haziran 1997'de Fas'ın 9 bin sokaklı şehri Fes'te dünyaya gelen En-Nesyri, futbola da bu sokakaklarda başladı. 
 
Yaşıtlarından çok daha uzun olmasına rağmen ayaklarına olan hakimiyeti, Mağrip gençlik akademisi scoutları tarafından keşfedildi. Akademide kendinden yaşça büyüklerle oynasa da gollerini sıralayan 15 yaşındaki En-Nesyri, bölgenin en önemli futbol yetiştiricisi Mohamed The Six Futbol Akademisi'nin dikkatini çekti. Kariyerinin dönüm noktasını bu akademiye katılması olarak gösteren golcü oyuncu, geçtiğimiz senelerde verdiği bir röportajda "Takım oyununu burada öğrendim. Ülkenin en iyi hocalarıyla çalışıyorduk. Mental olarak kendimi çok geliştirdim. Bana futbola dair bildiğim her şeyi unutturup, doğrusunu öğrettiler." sözlerini kullandı.
 
Bu akademide İspanyol kulüpleri tarafından yakından izlenen El-Nesyri, kariyerinin ilk profesyonel transferini 18 yaşında gerçekleştirdi. Malaga, golcü oyuncuyu 125 bin Euro karşılığında kadrosuna kattı. Endülüs ekibinin pilot takımı Atletico Malagueno'da tecrübe kazanan Nesyri, 2016 yılında hem Malaga'ya geri döndü hem de Herve Renard tarafından Fas Milli Takımı'na seçildi. Malaga'da çıktığı 41 maçta sadece 5 gol atsa da Afrika Uluslar Kupası'ndaki etkili performansı, değerini artırmaya devam etti. Laliga ekibi Leganes, 21 yaşındaki En-Nesyri'i 6 milyon Euro'ya transfer etti.
 
2018 Dünya Kupası'nda sadece 18 dakika süre bulmasına rağmen 1 gol atan Nesyri, yeni takımıyla sezona başladığında teknik ekip tarafından ilk haftalarda tercih edilmedi. Kral Kupası karşılaşmasında Rayo Vallecano ağlarına 2 gol atarak rüştünü ispat eden genç futbolcu, Leganes'teki ilk sezonunu 11 golle tamamladı. 
 
2019 Afrika Uluslar Kupası'nı iki golle kapatan En-Nesyri, 2019-2020 sezonunun devre arasında hayallerini süsleyen kulübe, Sevilla'ya transfer oldu. Bonservisi bedeli 20 milyon euro olan En-Nesyri, transferinin ardından verdiği ilk röportajda "Ramon Sanchez Pizjuan'da Sevilla karşısında ilk kez oynadığım günden bu yana sadece buraya transfer olmanın hayalini kuruyorum. Son iki senemde her antrenmanımı bu hedefle yaptığımı söyleyebilirim" sözlerini söyledi.
 
Devre arasında katıldığı Sevilla'ya UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yolunda 2 gollük katkı sağlayan En-Nesyri, ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde ise adeta şov yaptı. Son 1 turuna çıkan Endülüs ekibinde 8 maçta da sahada yer alan yıldız futbolcu, 6 gollük mükemmel bir performans ortaya koydu. Nesyri, o sezon Lalİga'da ise 18 gol attı.
  
4,5 sezon formasını giydiği Sevilla'da 2 kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Nesyri, çıktığı 196 maçta 73 gol attı. Bu gollerin 19'u ise kafa vuruşlarından geldi. Ceza sahası içinde ve çevresinde gerçek bir tilki olan Nesyri, rakip savunmacıları sık sık yalancı koşularla ekarte ediyor. Hava toplarında 'uçana kaçana vurduğunu' söyleyebileceğimiz Nesyri, uzun boyuna rağmen savunma arkasına yaptığı koşularla fark yaratıyor. Ancak tecrübeli golcünün bağlantı oyununda istenen seviyede olmadığını söylemeliyiz.