Yıldız oyuncudan futbola erken veda!

Yıldız oyuncudan futbola erken veda!
Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından FC Köln'de forma giyen Patrick Helmes, futbolculuk kariyerini sonlandırdığını açıkladı.

FC Köln'ün resmi sitesinden yapılan açıklamada, Helmes'in, profesyonel futbol yaşamına veda ettiği ve bundan sonraki dönemde 21 yaş altı takımında yardımcı antrenör olarak görev alacağı ifade edildi.

Patrick Helmes'in futbolculuk kariyerini sonlandırmasının nedeninin uzun süredir kalçasında yaşadığı sakatlık olduğu belirtildi.

Alman milli takımda da forma giyen 31 yaşındaki futbolcu ise sakatlığından sonra uzun süre sahalara dönmek için çalıştığını ancak vücudunun buna izin vermediğini vurguladı.

Helmes, bu nedenle kendisini yeni hedeflere yönlendirmek istediğini ve FC Köln'ün 21 yaş altı takımındaki yeni görevinden dolayı mutlu olduğunu vurguladı.

En son 11 Mayıs 2014'te forma giyen Alman oyuncu, uzun süredir kalçasındaki kıkırdak zedelenmesi nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı.

Kariyeri boyunca 13 kez Almanya Milli Takımı forması giyen Helmes, Bundesliga'da ise Bayer Leverkusen, Wolfsburg ve FC Köln takımlarında görev yaptı.

Bundesliga'da 98 kez maça çıkan Patrick Helmes, 45 gol attı.