“Yıldırım Türk futbolundan çıksın“

“Yıldırım Türk futbolundan çıksın“

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Kıran, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın hızla Türk futbolundan çıkması gerektiğini savundu.

www.milliyet.com.tr 'de yer alan habere göre, Memleketi Rize’de ailesiyle tatilini geçiren Tahir Kıran, “Futbol Federasyonu’ndaki görevinden önce iki takımı tuttuğunu belirterek, “Biri Rizespor diğeri Fenerbahçe idi. İkisinin maçlarından zevk alıyordum. Ama şimdi öyle değil. Haluk Ulusoy, bize ilk toplantıda, ‘Formalarınızı kapıda asıp bırakacaksınız. Burda kimsenin üzerinde forma olmayacak’ dedi. Biz hepimiz formalarımızı astık. Bugün her maça ve takıma aynı gözle bakıyorum. Şu anda Fenerbahçe de benim için çok geri planda. Beşiktaş’ın maçı ile Fenerbahçe’nin maçı farklı değil. Benim için sadece memleketim olduğu için Rizespor önde. Rizespor bana yakın geliyor. Fenerbahçe camiasında yaşadığımız olaylar bizi Fenerbahçe’den soğuttu. Benim gibi binlerce Fenerbahçeli’yi soğuttu. Başkan Aziz Yıldırım’ın tavırları, hareketleri, “Geldim, gidiyorum, bırakıyorum, bırakmıyorum, kızdım oynamıyorum, misketlerimi aldım gittim’ gibi hareketleri Fenerbahçe camiasına büyük yara verdi. Benim gibi çok insan, Aziz Yıldırım gitmeden Fenerbahçe’nin maçına gitmememe düşüncesinde. İnsanları bezdirdiler. Şimdi 3 tane futbolcu almışlar. Hızlı hızlı araştırmadan sırf transfer yapmak için transfer yaptılar. Bu sene de Fenerbahçe’den başarı beklenemez'' dedi.

Tahir Kıran, Aziz Yıldırım’ın, “Ben olduğum sürece Tahir Kıran, Hakan Bilal Kutlualp ve Sadettin Saran bu külepten içeri giremez. Stada da sokmam, loca da vermem'' sözlerini değerlendirirken de, “Ben Dinamo Kiev maçını Hakan Bilal Kutlualp ile birlikte şeref tribününde seyrettim. Aziz Yıldırım beni sokmasaydı oraya. Fenerbahçe Başkanı yalan konuşuyor. Benim locam da vardı. Zamanı geldiğince her şeyi belgelerle ortaya koyup, ‘Bu budur Fenerbahçe başkanı da budur’ diye anlatacağım. Ancak bu kaos ortamında söylemeyi doğru olarak görmüyorum. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nden elendi, UEFA Kupası’na kalmasının daha hayırlı olup olmadığını zaman içinde göreceğim. Ama bir Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne kaldığı yerde Fenerbahçe’nin de kalması gerekirdi. Sen, ‘Ben en büyüğüm’ diyorsun ama bana göre değilsin. Çünkü büyüklük nasıl bir ölçüdür, parayla mı ölçülür. Benim müzemde UEFA ve Süper Kupa durmuyor ki. Dinamo Kiev’e eleniyorsun ertesi gün Eyüpspor ile maç yapıp 2-0 yenince mutlu oluyorsun. Bu hedef şaşırtmaktan, insanları kandırmaktan başka bir şey değildir. Aziz Yıldırım’ın her zaman yaptığı şeyler. Ben Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş başkanıyla da seyahat ettim. Bir insanı tanımak için ya 40 tas çorba içeceksin ya da seyahat edeceksin. Bunun iki tane şekli var. Her kulüp başkanının bir şekli ve seviyesi var ama Fenerbahçe Başkanı herkes ile kavgalı. Kendi kızı ve damadıyla kavga eden adamdan daha ne bekleyeceksin. 3 günlük damadıyla bile konuşmuyor. 2 tane kızın var bir tane damadın var. Damadı ve kızıyla konuşmayan bir adamdan Türk futbolu ve Fenerbahçe ne beklemeli. Aziz Yıldırım’ın hızla Türk futbolundan çıkması lazım'' diye konuştu.