Yeni Maracana açıldı!

Video yükleniyor...

Yenileme çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam eden Brezilya'nın efsane stadı Maracana'nın resmi açılışı için geri sayım başladı.

Haziran ayında düzenlenecek Konfederasyon Kupası'nın başlamasına 20 gün kala bitmesi planlanan Maracana için resmi olmayan bir açılış seremonisi yapıldı.
Yenilenen stadın açılışına Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in yanısıra 27.500 futbolsever de katıldı. Açılış öncesi yerel sanatçılar en popüler şarkılarıyla seyirciyi coştururken, daha sonra Brezilya futbolunun efsane isimleri Bebeto ve Ronaldo'nun arkadaşlarından oluşan 2 takım gösteri maçında karşı karşıya geldi.

5 bin stat işçisinin aileleriyle birlikte davet edildiği ve santra vuruşunu stat işçilerinden birinin yaptığı maçta Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Washinton, Brezilya'nın futbol madebinde ilk golü atan futbolcu oldu. Bir başka eski Fenerbahçeli Fabio Luciano ise Maracana'da ilk sarı kartı gören isim olarak tarihe geçti.

Konfederasyon Kupası'nda final dahil 3 maça ev sahipliği yapacak olan Maracana Stadı, 2014 dünya kupasında da finale sahne olacak. 2016 Olimpiyat Oyunları'nın açılış ve kapanış seremonileri de bu efsane statta düzenlenecek.