Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi nedir, nasıl çalışır?

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi nedir, nasıl çalışır?
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi gelecek sezon Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT) sistemine geçileceğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından futbolseverler Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi nedir, nasıl kullanılır? gibi sorular sormaya başladı. Bu soruların cevabı haberimizde...

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi nedir?

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi (SAOT), futbolcuların vücutlarındaki 29 farklı bölgeyi eş zamanlı takip edebilen ve ofsayt kararını çok kısa sürede VAR görevlileri ve saha içi hakemleriyle paylaşan bir sistemdir.

Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi nasıl çalışır?

Maçın oynandığı stadyumun farklı bölgelerine yerleştirilen 12 kamera ile futbolcuların bir saniye içerisindeki 50 hareketi kaydedilir. Hakemler de ofsayt olarak geçen 29 vücut hareketini inceleyip son kararlarını verir. 

Görüntüler maç esnasında da yayınlanacak

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, SAOT görüntülerinin eş zamanlı olarak yayıncılarla maç esnasında paylaşılacağı temin edildi. Pozisyonun neden ofsayt olduğu, oyuncunun hangi hatası nedeniyle ofsaytta kaldığı stadyumlardaki ekranlarda da yayınlanacak.

Bu teknoloji, 2022 Kulüpler Dünya Kupası'nda da test edilmişti. 

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN