Wimbledon'da 3. gün geride kaldı

Wimbledon'da 3. gün geride kaldı
Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da geride kalan gün, İngiliz raketlerin vedasına sahne oldu. Kadınlarda Raducanu, erkeklerde Murray 2. turda veda ettiler.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda İngilizlerin kadınlardaki en büyük ümidi Emma Raducanu, ikinci turda dünya 55 numarası Fransız Carolina Garcia ile karşı karşıya geldi. Geçen sezon Amerika Açık'ta şampiyonluk yaşayan 19 yaşındaki Rumen kökenli Raducanu, Fransız rakibi karşısında varlık gösteremedi ve setleri 6-3 kaybederek elendi.

Wimbledon'da 2018 kadınlar şampiyonu olan Alman raket Anjelique Kerber, 2. tur maçında Polonyalı Magda Linette karşısında 6-3'lük iki setle sonuca gitti. Arka arkaya 51. grand slam turnuvasına katılarak aktif oyuncular arasındaki en uzun ikinci serinin sahibi olan 34 yaşındaki Kerber, 1 saat 25 dakika süren maçın ardından Wimbledon'ın kendisi için büyülü bir yer olduğunu, kort içinde ve dışında harika zaman geçirdiğini söyledi. 

Tek kadınlarda turnuvanın 5 numrası seri başı Yunan Maria Sakkari, Bulgar Victoria Tomova ile karşılaştı. Bulgar rakibi karşısında 6-4 ve 6-3'lük setlerle üstünlük kuran Sakkari, bu sonuçla Wimbledon'daki 2017 ve 2019'daki başarısını tekrarlayarak 3. tura yükselmeyi başardı. Maria Sakkari bir sonraki maçta 34 yaşındaki Tatyana Maria ile karşılaşacak.

3 numaralı seri başı Tunuslu Ons Jabeur, Polonyalı Katarina Kawa karşısında zorlanmadan tur atladı. İlk seti 6-4 alan Jabeur, ikinci sette rakibine oyun vermedi ve 3. turda Fransız Diane Parry ile eşleşti.

Erkeklerde 9 numaralı seri başı Cameron Norrie, ATP sıralamasının 77. basamağındaki İspanyol Cauma Munar karşısında zorlansa da, 5 sete ve 3 saatin üzerine uzayan maçın final setini 6-2 kazanarak tur atlamayı başardı. Norrie sonraki turda vatandaşı Ryan Peniston'ı eleyen Amerikalı Steve Johnson ile karşılaşacak.

Ancak Peniston günün elenen İngiliz raketlerinin sonuncusu değildi. 2013 ve 2016'da şampiyon olarak kupa kaldıran son İngiliz raket olan Andy Murray, Amerikalı John Isner karşısında turnuvaya veda etti. İkilinin daha önceki sekiz eşleşmesinin tamamını kazanan Murray, Isner karşısında iki set geriye düştükten sonra seyirci desteğiyle 3. seti tie-break ile çevirse de, 4. setteki hatalarıyla maçı 3-1 kaybetti. Murray maçın ardından çıktığı basın toplantısında Amerikalı rakibinin harika servis attığını ve son sette 30-0 önde olduğu oyunu kaybetmesiyle ritminin bozulduğunu söyledi.

Erkekler tenisinin yükselen yıldızı ve bu sene 2 ATP Masters turnuvası kazanan İspanyol Carlos Alcaraz, Hollandalı Tallon Griekspoor karşısında set vermeden galip geldi ve 3. tura adını yazdırdı. 

3. günün sürpriz olmayan sonuçlarından biri ise erkeklerde turnuvanın 1 nuamralı seri başı olan Novak Djokovic'ten geldi. Avustralyalı Thanasi Kokkinas karşısında neredeyse terlemeyen Sırp yıldız, 6-1-6-4 ve 6-2'lik setlerle yoluna devam etti.