Vincenzo Montella: "Hangisi mutlu eder?"

Video yükleniyor...

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler beraberliği sonrasın da basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"SEBEPLERDEN BİRİ BU..."

Maçı ve bir sonraki rakibi değerlendirerek sözlerine başlayan Vincenzo Montella, "Rakip topa sahip olmayı daha iyi başardı bizden ilk yarıda. Daha tehlikeli gözükse de çok şut attıklarını görmedim. Sebeplerden bahsetmek gerekirse, futbolcular fiziksel ve zihinsel yorgunluk yaşıyor. Turnuvadan sonra sadece bir hafta tatil yaptı çoğu. Rakip takım öyle değil. Sebeplerden biri bu. Genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. İki gün sonra çok önemli ve çok zor maça çıkacağız. İzlanda en son İngiltere'yi yenmişti. Zorlu bir takımlar. Bütün bu zorlukların içinde ama buna rağmen en iyisini yapacağız." dedi.

"BAŞARAMADIK"

Tarihte ilk kez Galler'i deplasmanda yenmek istediklerinin altını çizen genç çalıştırıcı, "Topa sahipken daha iyi olabilirdik ama Temmuz ayında 30 gün gibi çalışma süremiz olmuştu. Şunu da aklımızda bulunduralım. Sezonun her bölümünde fiziksel durumlar değişebiliyor. Bunu yakından takip ediyoruz. Ben milli takımda hocalığa başlamadan sonraki ilk iki maç gol yememiştik ama sonraki her maç gol yedik. Bizim hedefimiz burada bir ilki başarıp Galler'i deplasmanda yenmekti ama başaramadık." sözlerini sarf etti.

HAKAN ÇALHANOĞLU SÖZLERİ

50 yaşındaki isim, oyuna sonradan dahil olan Hakan Çalhanoğlu için, "2. yarıda Hakan oyuna girdi ve fark yarattı. O yüzden Ballon d'Or'a aday oldu. Baktığınızda futbolda her zaman kazanmak istiyoruz ama kazanmadığımız maçlarda da kaybetmemek çok önemli." ifadelerini kullandı.

KIRMIZI KART YORUMU

Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kart görmeden önce değişikliğini planlayan Montella, "Kırmızı kart için şunu söyleyebilirim. Son maçlarda hakemlerle çok şanslı değiliz. Kırmızı kart öncesi değişiklik yapmak üzereydik. Bu görevde riskli kararlar almak gerekiyor. Arda Güler'in Portekiz maçı öncesinde bana şu kadar süre oynayabilirler demişlerdi ama ben daha fazla oynatmıştım. Pozisyondan önce değişiklik yapmak için saha kenarına çağırmıştık." dedi.

"HANGİSİ MUTLU EDER?"

Montella son olarak 4-6-0 taktiği ile ilgili, "Ben bir senedir buradayım. Avrupa Şampiyonasına baktığımızda belirli bölümlerde en çok gol atan bizdik. Klasik bir golünün golü atıp maça kaybetmemiz mi yoksa herkesin gol attığı bir turnuva mı mutlu eder?" sözlerini sarf etti.