Ve yılın transferi resmen bitti!

Ve yılın transferi resmen bitti!
Real Madrid, James Rodriguez'i resmen renklerine kattı. İspanyol devi Kolombiyalı oyuncu ile 6 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. İspanya basını başarılı oyuncunun her sezon için 5 milyon Euro alacağını yazdı.

Madrid'e gelen Kolombiyalı oyuncu, sabah saatlerinde kulüp doktorlarınca sağlık kontrolünden geçti. 6 golle 2014 Dünya Kupası'nın gol kralı olan Rodriguez, daha sonra Real Madrid'in antrenman sahasını gezdi. Real Madrid ile Monaco transferin bedeli hakkında açıklama yapmazken, Marca gazetesi genç oyuncu için Real'in 80 milyon Euro ödediğini öne sürdü.

JAMES RODRIGUEZ KİMDİR?
Futbola ülkesi Kolombiya'nın Envigado takımında başlayan James Rodriguez, 2008'de Arjantin'in Banfield takımına transfer oldu. 17 yaşında attığı golle Arjantin Ligi'nde gol atan en genç yabancı oyuncu olan Rodriguez, Temmuz 2010'da Porto'ya transfer oldu. Portekiz temsilcisine sadece 5.1 milyon Euro'ya imza atan genç yıldız 2011-2012'deki performansıyla Portekiz'de yılın futbolcusu seçildi. Mayıs 2013'te ise Falcao ve Moutinho gibi yıldızlarla iyi bir kadro kuran Monaco'nun yolunu tutan Rodriguez, Fransız ekibine 45 milyon Euro'ya gitti ve Porto'nun kasasını dolduran isimlerden biri oldu.

2014 Dünya Kupası'nda Kolombiya'nın çeyrek finale yükselmesinde başrol oynayan Rodriguez, attığı 6 golle gol kralı oldu ve Altın Ayakkabı'yı kazandı.


(Ligtv.com.tr)