Ve söz Pandev'de! (ÖZEL RÖPORTAJ)

Video yükleniyor...

Transferin son gününde Florya’nın yolunu tutan Makedon yıldız Goran Pandev, İtalya’daki üst düzey kariyeri sonrasında Türkiye’ye geldi. Galatasaray tarihinde Şampiyonlar ligi kupasını kaldırmış 9. Futbolcu olan Pandev, bizim kültürümüze hiç de yabancı bir isim değil.  

İŞTE PANDEV'İN LİG TV'YE YAPTIĞI AÇIKLAMALAR:

“Makedonya’da Strumitsa’da Türk’lerin çok yoğun olduğu bir şehirde doğdum.Bu yüzden bir kaç gündür burada olmama rağmen kendimi evimde hissediyorum. Ama doğduğum yerde Türkçe çok konuşulmasına rağmen öğrenmemem benim için hata olmuş. Aynı dili konuşmasakta Türkiye benim için evimden farksız geliyor.”

Pandev’in Milli takım başlangıcı da Bursa’dan geçiyor. Alpay’ın hattrick yaptığı maç, Makedon yıldız için de önemli bir dönüm noktası olmuş.

“Bursa’daki maç benim için unutulmazdı. Çünkü ilk kez Makedonya Milli takımı formasını giymiştim. Çok heyecanlı ve çekişmeli bir maçtı. Türkiye Milli takımı da çok güçlüydü ve Bursa’da inanılmaz bir atmosfer vardı. ”

90 lı yılların Balkan kökenli yıldızları Goran Pandev’in futbola yönelmesini de doğrudan etkilemiş.

“Benim çocukluğumda Kızılyıldız herkes için müthiş bir ekoldü. Ben de sıkı bir Kızılyıldız taraftarıydım. Sanırım solak olduğumdan Dejan Saviçeviç benim çocukluk idolümdü. Futbola onun sayesinde başladım. Makedon tarihinin en büyük golcüsü Darko Pançev de hayran olduğum diğer Kızılyıldız’lı futbolcuydu. Altın ayakkabı bile kazandı. Biz Makedonlar için Pançev gerçek bir kahramandı. ”

Goran Pandev İtalya’nın farklı futbol duraklarında büyük başarılar yaşadı ve çokca da deneyim biriktirdi.

“13 yıl İtalya’da yaşadım orası benim ikinci evim gibi. Lazio ile önemli işler yaptık. Muslera’yla birlikte İtalya Kupası kazandık ve Şampiyonlar Ligi potasını zorladık.

İnter’de ise kazanılabilecek bütün kupaları topladık. Sneijder, ne denli büyük bir oyuncu olduğunu o günlerde gösterdi. Adeta sihirbaz gibiydi. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmamız, o kadrodaki herkes için hayat boyu unutulmayacak bir anı oldu.

Napoli’de ise maçı sizle yaşayan tutkulu bir şehir vardı. Atmosfer Roma ve Milano’dan çok farklıydı. Napoli’de futbola dair bir şey başardığınızda dünyanın en önemli işini yapmış gibi hissediyordunuz. 2 tane İtalya Kupası kazandık. Taraftarların bizlere yaklaşımı inanılmazdı. ”

Cesare Prandelli de İtalya’da büyük saygı duyulan bir isim. Çok tutkulu istekli ve çalışkan olarak bilinirdi. Zaten Milli takıma kadar yükseldi. Umarım burada beraber Prandelli’yle tarih yazacağız.

İtalya’da Roma ve Milano derbileri yaşamış Pandev, Türkiye’deki derbi atmosferini de gayet iyi biliyor.

“Yaşadığım mahalledeki Türklerden dolayı özellikle Galatasaray Fenerbahçe rekabetini çok yakından biliyorum. Zaten hep bu iki takımın sohbeti yapılırdı. Bence bu derbi tüm dünyada hissedilen özel bir rekabet. Avrupa’nın pek çok yerinde bu derbinin yoğunluğu hissedebilirsiniz.

Süper ligin iyi ve gelişmekte olan bir lig olduğunu biliyorum. Son yıllarda bir çok yıldız Türkiye’nin yolunu tuttu. Açıkçası buradaki yarışmayı deneyimlemek için de sabırsızım ve ligin kalitesini çok merak ediyorum.

İstanbul ise mükemmel bir kent. İlk kez İstanbul’a geldim ama çok etkilendim. Ama biraz büyük bir şehir. Beraberinde de kaosu getirebilir. Böyle büyük bir kentte yaşamak için alışmam gerekecek.”

Pandev, Forvetteki partneri Burak Yılmaz’ın da üst düzey bir yıldız olduğunu düşünürken Dzemaili için de övgü dolu konuşuyor.

“Burak’la oynamak benim için zevk olacak. Avrupa’nın tanıdığı bir isim ve saha içinde birbirimize çok yardımcı olacağız. Dzemaili ise  orta sahada olmasına rağmen mükemmel goller atabilen bir isim. Futbol bilgisi üst düzey ve bunu kısa sürede takıma yansıtacaktır.”

Goran Pandev, Galatasaray taraftarının önüne çıkmak içinse adeta gün sayıyor.

“Sadece burada değil Tüm Dünyada Galatasaray taraftarı var. Bunu doğduğum yerden İtalya’ya kadar deneyimledim. Takıma çok bağlı ve çok tutkulular. Böyle inanılmaz bir kitleyle büyük hedeflere ilerleyeceğimizi düşünüyorum.”