Valorant'ta 7. hafta özeti burada

Valorant'ta 7. hafta özeti burada
EMEA Bölgesel Ligleri'nde aksiyonun zirve yaptığı 7. Hafta sona ererken bazı ekipler play off'lara katılma hakkını kaybetti, bazıları ise başarıyı son anda elde etti.

Gelecek hafta 2. Aşama sonlanıyor ve önümüzdeki hafta sonu Bölge Finalleri'nde her bir bölge şampiyonluğunu kimin kazanacağı belli oluyor.

MENA play off'larına katılacaklar birkaç hafta önce belli olmuş olsa da diğer bölgelerdeki takımlar zafere ulaşmak ve en iyilerin en iyisi olduklarını kanıtlamak için savaşmayı sürdürüyor. Aşağıdaki sıralamalarda kalın puntolarla vurgulanan takımlar, play off'lara katılmaya hak kazananlar.

VALORANT Bölgesel Ligi Türkiye: Birlik x Coca Cola

Bütün sezon boyunca tek bir seri bile kaybetmeyen SuperMassive Blaze zafer turu atmayı sürdürüyor. Team Lixa'yı kolaylıkla silip süpürerek play off'lardaki slotu kapan ekibin hemen arkasında, Haven'da Neon'uyla şov yapıp Thunderbolts Gaming'i geriden gelerek alt eden Fire Flux Esports bulunuyor.

Fenerbahçe Esports da rakibi FUT Esports'u iki maçın uzatmalara gittiği yorucu bir serinin ardından yenmeyi başardı. Galatasaray Esports da Sermet ‘Masic’ Demirer'in Jett'i sayesinde 2-0'lık bir skor alarak Galakticos'u tuzla buz etti. Muhteşem geçen 2. Aşama'nın sonuna gelirken Türkiye: Birlik'te birincilik kürsüsüne kimin çıkacağını görmek için sabırsızlanıyoruz.

Türkiye: Birlik play off'ları 28 Haziran Salı'dan 30 Haziran Perşembe'ye kadar devam edecek.

SuperMassive Blaze 14-3

Fire Flux Esports 12-6

FUT Esports 11-7

Fenerbahçe Esports 9-8

Galatasaray Esports 6-9

Thunderbolts Gaming 7-11

Galakticos 6-11

Team Lixa 2-12

VALORANT Bölgesel Ligi DACH: Evolution

DSYRE gözlerinden ateş saçarak çıktığı 7. Hafta'da Ovation Esports'u 2 - 0'lık net bir skorla geçti (özellikle de Breeze'de şov yaptı), MOUZ da üçüncü sıradaki rakibi Angry Titans'ı alt ederek birinciliğe oturdu. Bu seri diğerine nazaran, her iki taraf için de çok daha çekişmeliydi. Ascent'te, yani MOUZ'un seçtiği haritada Angry Titans neredeyse uzatmalarda kazanıyordu ve galibin belirlenmesi için tam yirmi dört raunt oynanması gerekti.

DACH: Evolution'da birinciliği kazanmaya çalışan bu dört takım bize şu ana kadar muhteşem bir mücadele izletti, hangisinin ligden zaferle ayrılacağını görmek için sabırsızlanıyoruz!

DACH: Evolution play off'ları 30 Haziran Perşembe'den 3 Temmuz Pazar'a kadar devam edecek.

MOUZ 11-3

DSYRE 10-4

Angry Titans 8-6

Ovation Esports 8-6

WAVE Esports 6-8

ALTERNATE aTTaX 6-8

CGN Esports 5-9

SPARX Esports 2-12

VALORANT Bölgesel Ligi Doğu: Surge

Etkileyici bir başlangıç yapan ama son düzlükte tökezleyen Zero Tenacity'nin Doğu: Surge macerası play off'lar başlamadan sona ererken, ligin eski lideri NOM Esports, Breeze'de aldığı net galibiyetle üst sıralara yeniden yerleşti.

Anorthosis Famagusta Esports da bu hafta Anonymo Mentos ve Enterprise'ı alt ederek gücünü gösterdi ve Entropiq ve Diamant'ı alt eden TENSTAR'la birlikte birinciliği paylaşıyor.

Üçüncü sırada üç takımın beraberliği söz konusuydu ve averaj hesaplaması sonucu Zero Tenacity aşağıda kalırken Diamant ve NOM Esports play off'lara yükseldi.

Doğu: Surge play off'ları 30 Haziran Perşembe'den 2 Temmuz Cumartesi'ye kadar devam edecek.

Anorthosis Famagusta Esports 9-5

TENSTAR 9-5

Diamant 8-6

NOM Esports 8-6

Zero Tenacity 8-6

Anonymo Mentos 7-7

Enterprise Esports 6-8

Entropiq 1–13

VALORANT Bölgesel Ligi Fransa: Revolution

İlk iki play off slotunu kazananlar MAD Lions ve Team Vitality oldu, MAD son derece çekişmeli geçen maçlar sonucunda BeGenius ve WYLDE'ı alt ederek ligdeki hakimiyetini sürdürdü. Ama haftanın belki de en etkileyici galibiyeti Vitality'nin Karmine Corp'a karşı gösterdiği üstün performanstı, League of Legends'tan beri rakibi konumunda olan ekip, Vitality'den yalnızca iki raunt almayı başardı.

Bu sonuçların ardından Karmine Corp ligde Mandatory ile aynı sırayı paylaşıyor ki Mandatory'nin de tarihin en iyi haftasını geçirdiği söylenemez. Hem sondan ikinci sıradaki Valar Morghulis'e hem de Vitality'e kaybeden ekip şüphesiz ki kendini play off'larda kanıtlamak isteyecek, BDS kendini hazırlasa iyi olur.

Fransa: Revolution play off'ları 1 Temmuz Cuma'dan 3 Temmuz Pazar'a kadar devam edecek.

MAD Lions 17-1

Team Vitality 14-4

Karmine Corp 12-6

Mandatory 12-6

Team BDS 9-9

beGenius 7-11

Sector One 6-12

WYLDE 6-12

Valar Morghulis 4-14

OG 3-15


VALORANT Bölgesel Ligi Kuzey Avrupa: Polaris

Zirvedeki üç takımın beraberliği nihayet sona erdi, EXCEL'in play off'lara lider olarak çıkacağı kesinleşti. HEET'i 2 - 0'la rahat geçen ekip, gelecek hafta kafa tutması zor bir rakip olacağını herkese gösterdi.

Hemen arkasında şaşırtıcı şekilde H2O'ya bir raunt veren Finest, onun da arkasında Human Tripwires'a karşı zor da olsa galip gelmeyi başaran who cars? bulunuyor. Kuzey Avrupa: Polaris'in üst sıralarına Alliance'ı 2-0 yenen KOVA da katıldı, böylece Alliance bütün sezon boyunca tek bir galibiyet bile alamamış oldu.

Kuzey Avrupa: Polaris play off'ları 1 Temmuz Cuma'dan 3 Temmuz Pazar'a kadar devam edecek.

EXCEL 6-1

Finest 5-2

who cars? 5-2

KOVA 4-3

HEET 3-4

Human Tripwires 3-4

H2O 2-5

Alliance 0-7

VALORANT Bölgesel Ligi İspanya: Rising

İspanya: Rising'de play off'lar başladı bile ve Rebels Gaming, Movistar Riders'ı 2 - 0 alt etti. İlk haritada (Icebox) Raze'i, ikinci haritada da (Fracture) Chamber'ı kilitleyen João ‘jannyXD’ Costa takımına net bir galibiyet kazandırdı, Movistar'ı final mücadelesinin dışına itti.

UCAM Tokiers, Arctic'e karşı daha fazla zorlansa da yine de maçtan galip ayrılmasını bildi. Üç haritaya uzayan son derece çekişmeli seride Manuel ‘Ease’ López'in Kontrol Uzmanı Ajanlar konusundaki becerisi, takımının etkileyici bir geri dönüş gerçekleştirmesine önayak oldu ve gelecek hafta finale kalma mücadelesinde Giants'ın rakibi olmasını sağladı.

İspanya: Rising play off'ları 1 Temmuz Cuma'dan 2 Temmuz Cumartesi'ye kadar devam edecek.

Case Esports 13-5

Giants 12-6

Rebels Gaming 11-7

UCAM Tokiers 10-8

Arctic 10-8

Movistar Riders  10-8

Team Queso 9-9

Team Heretics 7-11

KOI 5-13

Herbalife Real Betis 3-15