Utanç derbisi Fenerbahçe'nin !..

Utanç derbisi Fenerbahçe'nin !..

Şampiyon Fenerbahçe, Galatasaray'ı Ali Sami Yen'de 2-1 yenerken adeta utanç manzaraları yaşandı. Maç boyunca sahaya atılmadık madde bırakmayan G.Saray tribünleri, kendi futbolcularını bile büyük tehlikeye attı.

Sahaya sürekli atılan pet su bardakları, patlayıcı maddeler ve meşaleler eşliğinde başlayan ilk yarıda Galatasaray, Fenerbahçe karşısında varlık gösteremezken, kanatlardan gol arayışlarında ise başarılı olamadı. Duran toplardan Lugano ve Edu'nun gollerine engel olamayan sarı-kırmızılı takım, soyunma odasına 2-0 mağlup gitmek zorunda kaldı.

Oldukça gergin bir atmosferde oynanan maça kontrollü başlayan Fenerbahçe'nin ilk dakikalardaki ani atak denemeleri Galatasaray defansında eridi. Kanatlardan tehlikeli gelen sarı-lacivertliler, Galatasaray defansının kademe hatalarını duran toplardan Lugano ve Edu ile golle noktalandırarak, ilk yarıyı 2-0 galip kapatmasını bildi.

İkinci yarıya 2-0'lık skoru lehine çevirme amacıyla çıkan Galatasaray, üstüste yaklaşık 20 dakika süren 2 duraklamanın ardından oyun konsantrasyonunu önemli ölçüde yitirdi. Fenerbahçe kalesi önüne gelip üstüste ataklar yapan sarı-kırmızılı takım, büyük tehlikeler yaratamazken, Arda ile son dakikalarda bulduğu golle farkı indirse de yenilgiyi önleyemedi ve ikincilik umutlarını Ali Sami Yen Stadı'nda bıraktı.

İlk yarıda elde ettiği skor avantajını iyi kullanan Fenerbahçe, Galatasaray'ın atak çabalarına karşı da kalesini iyi korudu. Hızlı ataklarında gol bulma isteğinde başarılı olamayan sarı-lacivertli ekip, Arda'nın golüne karşın maçtan 2-1 galip ayrılmayı bildi.

GALATASARAY: 1 - FENERBAHÇE: 2
Stat: Ali Sami Yen
Hakemler: Bülent Demirlek, Baki Tuncay Akkın, Cemal Gemici 

Galatasaray: Mondragon, Cihan (Dk. 60 Hasan Kabze), Song, Tomas, Orhan, Sabri, Mehmet Topal (Dk. 53 Arda), İnamoto, Ayhan, Necati (Dk. 65 Hakan Şükür), Ümit Karan

Fenerbahçe: Serdar, Önder, Lugano, Edu, Ümit Özat, Serkan (Dk. 84 Mehmet Yozgatlı) , Aurelio, Deniz, Tuncay, Tümer (Dk. 66 Kemal), Kezman 

Goller: Dk. 24 Lugano, Dk. 39 Edu (Fenerbahçe) Dk. 89 Arda (Galatasaray)
Sarı Kartlar: Dk. 29 Lugano, Dk. 68 Serdar, Dk. 90 Deniz (Fenerbahçe), Dk. 38 Cihan, Dk. 76 Arda, Dk. 80 Orhan, Dk. 81 Sabri (Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR 
15. dakikada Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda top üstten farklı auta çıktı.

17. dakikada Ayhan'ın soldan yaptığı ortada ceza sahası içinde yerden seken topu Ümit'ten önce kaleci Serdar kontrol etti.

24. dakikada Tümer'in sağdan kullandığı serbest vuruşta altı pas içinde Kezman'dan önce topu almak isteyen Song'dan seken ve kaleye yönelen topu Mondragon tokatlarken, arka direkte Lugano, uygun durumda meşin yuvarlağı ağlara göndererek, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

32. dakikada ceza sahası önünde topu önüne alan Ümit'in bekletmeden vuruşunda, köşeye giden topu kaleci Serdar kornere çeldi.

33. dakikada Cihan'ın ters kafa vuruşu sonrası topu göğsüyle önüne alan Tümer'in ceza sahası sol çaprazında sert vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

39. dakikada Ümit'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde hiçbir Galatasaraylı defans oyuncusu topa müdahale edemezken, arka direkte Edu rahat bir şekilde meşin yuvarlağı filelere göndererek, skoru 2-0'a taşıdı.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde sonuçlandı.

İLK YARIDAN DAKİKALAR
47. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla hızla atağa kalkan Sabri'nin ceza alanına ortasında, altıpas önünde Serkan'ın ters vuruşu sonrası meşin yuvarlak, yandan az farkla kornere çıktı.

55. dakikada maçın hakemi Bülent Demirlek sahaya atılan taşlar, koltuklar, koltuk parçaları, meşaleler, diğer paklayıcılar ve pet şişeler nedeniyle maçı durdurdu. İki takım futbolcuları ve federasyon temsilcisiyle görüşen Demirlek, 15 dakika yardımcılarıyla beraber soyunma odasına gitti. Hakemler kronometreler 68. Dakikayı gösterirken sahaya geri dönme kararı aldı.

73. dakikada Hasan Kabze'nin ceza yayı önünde kullandığı serbest vuruşta, top üsten auta çıktı.

75. dakikada ceza alanı önünde Hakan'ın kafasıyla önüne indirdiği topa sol çaprazdan Arda'nın yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üstten az farkla auta gitti.

89. dakikada Sabri'nin sağdan kullandığı köşe vuruşuna ceza alanında iyi yükselen Arda, şık bir kafa vuruşuyla topu filelere göndererek skoru 2-1'e getirdi.

90. dakikada hızlı atağa kalkan Feerbahçe'de, Kezman'ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda şutunda, top yandan auta gitti.

Kalan sürede her iki takımın da çabaları gol getirmeyince, Fenerbahçe derbi karşılaşmasını 2-0 kazandı.

İlk yarıda oynanan maçı da F.Bahçe 2-1 kazanmıştı. Golleri izlemek için TIKLAYINIZ...


MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan sezonun son derbi maçında, Ali Sami Yen Stadı tarihi günlerinden birisini yaşadı.
Galatasaraylı taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldururken, yalnızca eski açık tribünde bulunan Fenerbahçeli taraftarların güvenliği nedeniyle burada büyük bir alan boşluk olarak bırakıldı.
Bu tribüne kombine biletleri bulunan taraftarlar, boşluk nedeniyle içeri giremediklerinden yakındılar.

GALATASARAY'DA, ARDA KADRODA
Uzun süredir sakatlığı nedeniyle maçlarda oynayamayan Galatasaraylı Arda, Fenerbahçe maçıyla birlikte sahalara döndü.
Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Arda'yı 18 kişilik maç kadrosuna yedek olarak alırken, Iliç'i de yedek bıraktı.
Galatasaray'da, sakatlıkları bulunan Cihan ve Mehmet Topal da son anda maç kadrosunda yer aldı.

İKİ BAŞKAN DA MAÇA GELMEDİ
Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, derbi maç için stada gelmediler.
Galatasaray Kulübü'nü, başkan yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe Kulübü'nü de başkanvekili Nihat Özdemir, protokol tribününde temsil etti.

TRİBÜNDE DEV PANKARTLAR
Galatasaray taraftarları, Fenerlbahçe maçı öncesi tribünde dev pankartlar açtılar.
Kapalı tribünde açılan pankartlarda, ''7-0, Yedi Kişi'', ''Metin Oktay Geldi Ağları Deldi, ''Ulubatlı Souness Bayrağı Dikti'' yazıları bulunurken, ayrıca üzerinde UEFA ile Süper Kupa amblemleri bulunan ve bir aslan figürünün Fenerbahçe amblemini parçaladığı 2 pankart da yer aldı.
Öte yandan ''Hayallerinizin bittiği yerde, bizim gerçeklerimiz başlar'' yazılı dev bir pankart kapalı tribüne asılırken, sarı-kırmızılı taraftarlar, kapalı ve eski açık tribünde kırmızı renkte yaldızlı kağıtlar da açtılar.

SKORBORDDA UEFA KUPASI GÖRÜNTÜLERİ
Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde stadın skorbordunda Galatasaray'ın Kopenhag'da UEFA Kupası'nı aldığı maçın görüntüleri gösterildi.
Galatasaraylı taraftarlar, yıldönümü 2 gün önce olan kupa görüntülerini, büyük bir keyifle izlediler.

BASIN TRİBÜNÜ ISLANDI
Ali Sami Yen Stadı'nın basın tribününde görev yapan gazeteciler, tavandan akan sular nedeniyle ıslandılar.
Akşam saatlerinde yağan yağmur öncesinde de tavan akarken, dizüstü bilgisayarlarıyla çalışan gazeteciler zor anlar yaşadılar.

TÜMER'E, ''ASKERE GİT'' TEPKİSİ
Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe kafilesinin stada girişi sırasında en büyük tepkiyi Tümer Metin'e gösterdiler.
Tümer'e ağır küfürler eden taraftarlar ayrıca, ''Askere git'' diye bağırdılar.
Bu arada Fenerbahçe kafilesinin stada, iç saha maçlarında kullandığı ve üstünde Fenerbahçeli futbolcuların resimlerinin bulunduğu otobüsle gelmesi, sarı-kırmızılı taraftarları öfkelendirdi.
Polis, otobüsü boşken bile korumaya aldı.

HASAN ŞAŞ'IN ÖFKESİ
Maç öncesinde Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş'ın, Fenerbahçeli Lugano'ya olan öfkeli hali dikkat çekti.
Saha içinde adeta çıldıran ve bu futbolcuya ulaşmaya çalışan Hasan'ı takım arkadaşları güçlükle durdurabildi. Sakatlığı nedeniyle maçta yer alamayan Hasan, ''Lugano ilk maçta anneme küfür etmişti, o yüzden tepki gösterdim'' dedi.

FENERBAHÇE'DE, ALEX KADRODA YOK
Fenerbahçe'de, Galatasaray maçının kadrosunda sürpriz bir biçimde Alex de Souza yer almadı.
Brezilyalı futbolcunun kadroya alınmayışı konusunda net bir açıklama yapılmazken, medyaya yansıyan bilgi, Alex'in eşi Daianne ve kızı Antonia rahatsızlandığı için dün geceyi hastanede geçirdiği ve bu nedenle maç kadrosuna alınmadığı biçiminde oldu.
Alex'in yerine kadroya Serkan'ı dahil eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilyalı futbolcunun mevkisinde Tümer'e görev verdi.
Ligde geçen hafta cezalı oldukları için Trabzonspor karşısında forma giyemeyen Aurelio ve Kezman, derbi maçta takımdaki yerini aldı.
Galatasaray karşısında cezası nedeniyle Selçuk kadroya giremezken, sakatlığı bulunan Appiah da derbi maçın kadrosuna alınmadı.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARA YABANCI MADDELER ATILDI
Fenerbahçe kalecileri Serdar ve Volkan, kaleci antrenörü Murat Öztürk ile ısınmak için sahaya çıktıklarında, taraftarların attığı plastik su bardağı yağmuruyla karşılaştı.
Kısa bir süre çıkış tünelinde bekleyen futbolcular, polisin yardımıyla sahaya girdi. Bu sırada da sahaya yabancı maddeler atıldı.
Fenerbahçeli futbolcular da sahaya çıkarken yabancı maddeler atılırken, bir ara Fenerbahçe'nin ısındığı bölüme tribünden koltuk atıldığı görüldü.
Fenerbahçeli taraftarlar, maç öncesinde ''Yönetim istifa'' biçiminde tempo tutarak Galatasaray taraftarlarına takıldı.

KARŞILIKLI KÜFÜRLEŞMELER
Galatasaray'ın kapalı tribündeki taraftarlarının Aziz Yıldırım'a yönelik yaptıkları küfürlü tezahüratlara, Fenerbahçe tribünü de Adnan Polat'a küfürlü tezahüratlar yaparak karşılık verdi.
Sarı-kırmızılı tribünler ayrıca, bir ara ligden çekilmeyi gündeme getiren Fenerbahçe için ''Ligden çekilin'' biçiminde tempo tuttu.
Bu arada maç öncesi kapalı tribünde yaşanan olayların ardından üst tribünü boşaltan polis, daha sonra kalabalık biçimde bu bölümde yerini aldı.

GALATASARAY, İKİNCİLİK İÇİN KAZANMAK ZORUNDA
Derbi maçta ev sahipliği yapacak olan Galatasaray, Beşiktaş ile yarıştığı lig ikinciliği için sahaya mutlak galibiyet amacıyla çıkacak.

Fenerbahçe karşısına, ikinci sıradaki Beşiktaş'ın 2 puan gerisinde çıkacak olan sarı-kırmızılılar, hem şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe'yi yenerek, ilk yarıdaki mağlubiyetin rövanşını almak, hem de bu sezon evinde oynayacağı son maçı kazanarak, lig ikinciliği umutlarını sürdürüp, taraftarlarına 3 puan armağan etmek istiyor.

Galatasaray'da sakatlıkları nedeniyle Okan, Arda ve Aydın, yarınki derbide forma giyemeyecek.

FENERBAHÇE PRESTİJ PEŞİNDE
Şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Fenerbahçe ise Ali Sami Yen Stadı'na prestij mücadelesi için çıkacak.

Sarı-lacivertli takımda sakatlığı bulunan Appiah ile cezalı Selçuk, derbi maçta forma giyemeyecek. Cezaları biten Aurelio ve Kezman ise görev verilmesi halinde derbide oynayabilecek.