Bu gurur Jose Mourinho'nun! Tarihe geçti...

Bu gurur Jose Mourinho'nun! Tarihe geçti...
Jose Mourinho, Roma'nın başında, kariyerinin en önemli başarılarından birini elde etti. Mourinho'nun, parlak kariyerinde kazandığı kupa sayısı ise 26'ya yükseldi. 

Jose Mourinho, Roma'nın başında geçirdiği ilk sezonda, takımı UEFA Konferans Ligi şampiyonu yapmayı başardı. Mourinho böylece, Şampiyonlar ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi şampiyonluğu yaşayan ilk teknik direktör olarak tarihe geçti. Mourinho daha önce, Porto ve Inter ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, Manchester United ile de Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştı. 59 yaşındaki teknik adam ayrıca, Avrupa'da çıktığı 5. finalden de mutlu sonla ayrılmayı başardı. Roma, 1961 yılından bu yana ilk kez Avrupa Kupası kazanırken, bir İtalyan takımı da, 12 yıl aradan sonra kupa sevinci yaşadı.

Avrupa'da kupa kazanan son italyan takımı Inter'i de, Jose Mourinho çalıştırıyordu. Mourinho'nun, parlak kariyerinde kazandığı kupa sayısı da 26'ya yükseldi. Bu da başarılı teknik adamı, Alex Ferguson, Mircea Lucescu, Pep Guardiola ve Valery Lobanovsky'nin ardından, tüm zamanların en çok kupa kazanan 5. teknik direktörü yapıyor.