Türkiye onları konuşuyor - 2

Türkiye onları konuşuyor - 2
Türk Futbolu ilk Meksikalıyla 2002 yılında tanıştı. Fatih Terim'in isteğiyle G.Saray'a transfer olan defans futbolcusu Sergio Almaguer vasat futboluyla beklentileri boşa çıkararak Türkiye'den ayrıldı.
İlk Meksikalı transferimiz hüsranla sonuçlanmıştı. Bundan tam 5 yıl sonra G.Antep'in bir Meksikalı futbolcuyu transfer ettiği haberi geldi. Kuzey Amerikalı futbolculara pek alışık olmayan Türk Futbolu bir anda gözünü Antep'e çevirdi. Uzun saçları, atletik vücudu ile  dikkatleri çeken futbolcu, o zamanki yeni transfer Kaba Diawara ile bir anda gündeme oturdu. O futbolcu Antonio De Nigris idi...

Meksikalı futbolcu ilk sezonunda kendinden beklenen performansı gösteremedi. Kaba Diawara ile iyi bir ikili oluşturmaları beklenirken G.Antep hüsrana uğradı. De Nigris'in partneri Diawara G.Antep'ten erken ayrıldı. Fakat kariyerinde önemli başarıları bulunan ve arkadaşları tarafından çok sevilen De Nigris takımda kaldı. Bu sezona mükemmel bir giriş yapan Meksikalı forvetin Fenerbahçe maçından sonra gol sevincini maske takarak yaşaması spor sayfalarına güzel bir malzeme oldu. Bu golle dikkatleri üzerine çeken De Nigris Kayserispor maçında yaptığı hat-trick ile ve attığı klas gollerle çok konuşulan futbolcular arasına girdi. Ligtv.com.tr Editörü Ahmet Sivaslı'nın yazı dizisinde Holosko'dan sonra ikinci sırayı De Nigris alıyor...

'EL SANTO' DE NİGRİS
Sezonun ikinci haftasında herkes De Nigris'i konuştu. De Nigris, Saracoğlu'nda oynanacak maç öncesi gol sevincini farklı bir şekilde yaşamak için şortunun içine bir maske yerleştirdi. İlk yarının son dakikasında soldan gelen ortaya De Nigris harika bir kafa golüyle topu ağlara gönderdi ve hemen ardından bir maske çıktı. Bu maskenin kimi temsil ettiği ertesi gün gazetelerde yer aldı. El SANTO... Pankreasçı diye bildiğimiz bir güreşçi olan El Santo 1950'lerde çizgi romanı yapıldıktan sonra asıl şöhrete ulaştı ve popüler kültürün bir ürünü oldu. Daha sonra sinemaya atılan El Santo ününü daha da artırdıve tüm dünyaya yayıldı. Meksika tribünlerinde, bu maskeler renkli görüntüler oluşturdu. İşte De Nigris El Santo'yu temsil eden bu maskeyi gol sevinci sırasında kullanmasından dolayı sarı kart gördü. De Nigris ise böyle bir kuralı bilmediğini ama bir daha tekrarlamayacağını bildirdi.

İLK KEZ ALNINDAN ÖPÜLDÜ
Fenerbahçe maçından sonra De Nigris sahneye Kayserispor maçında çıktı. Kayserispor attı, De Nigris yakaladı. Güzel bir kafa golüne de imza atan De Nigris gollerdeki serin duruşu ve tekniğiyle dikkat çekti. Bu maçtan sonra Mesut Bakkal De Nigris'i alnından öptü. Daha önce hiç böyle bir şekilde tebrik edilmeyen De Nigris bir anda ne olduğunu şaşırdı. Mesut Bakkal da ilk kez bir futbolcusunu böyle kutladığını söyledi.

BAKKAL İLE YENİDEN DOĞDU
De Nigris Erdoğan Arıca döneminde pek forma şansı bulamadı. Genelde Kaba Diawara ve Veysel Cihan'a ileri ikilide şans veren Arıca Meksikalı futbolcuyu oyuna sonradan alıyor ve kurtarıcı rolüne sokuyordu. Bu yüzden geçen sezon önemli bir başarı gösteremeyen De Nigris Mesut Bakkal'ın G.Antep'e gelmesi nedeniyle adeta yeniden doğdu.

GOLLERİN SIRRI PARA MI?
Geçtiğimiz sezon toplam üç gol atan Nigris bu sezon ise henüz ligin 5. haftası yeni geride bırakılırken, Nigris geçtiğimiz sezon attığı toplam gol sayısını 5 haftada geride bıraktı. Geçtiğimiz sezon toplam 3 gol atan Nigris, bu sezon ligin 5. haftası geride bırakılırken, gol sayısı 4 oldu. Nigris'in bu üstün performansının tek nedeninin ise para olduğu iddia edildi. Nigris'in sözleşmesi uzatılırken, bu oyuncunun 15 golü aşması durumunda 50 bin dolar ek para ödeneceği öğrenildi.

AĞABEYİ MODEL
De Nigris'in ağabeyi Alfonso Meksika'da modellik yapıyor. Kardeşi Aldo ise De Nigris gibi futbolcu.

 
İLK KEZ İSPANYA'YA
De Nigris G.Antepspor'a Brezilya'nın Santos takımından transfer edildi. G.Antepspor'a geçen sezon 2 yıllık bir anlaşmaya imza atan De Nigris Meksika milli takımında da forma giydi. De Nigris'in Avrupa'da ikinci durağı Türkiye oldu. Nigris 2002-03 yılında İspanya'nın Villareal takımının formasını giymişti. De Nigris burada 15 maçta 8 gol attı. De Nigris daha sonra Meksika'nın Puebla ve Kolombiya'nın Once Caldas gibi takımlarda oynadı.
 
 
 
İŞTE DE NİGRİS'İN ATTIĞI GOLLER:
De Nigris'in F.Bahçe'ye attığı golü izlemek için TIKLAYIN...
 
De Nigris'in Kayserispor'a attığı birbirinden güzel 3 golü izlemek için TIKLAYIN...
 
Bir önceki konuğumuz Holosko'yu daha yakından tanımak için TIKLAYIN
 
Holosko ve De Nigris'ten sonra Ankaragücü futbolcusu Bebbe konuğumuz olacak...
 
Derleyen : Ahmet Sivaslı - Ligtv.com.tr