Türk futbolu beIN SPORTS'ta 'Omuz Omuza'

Video yükleniyor...

Türk futbolu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası önemli bir birliktelik ortaya koydu.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu iş birliği ile organize edilen yardım ve dayanışma kampanyasını, beIN SPORTS, A Spor, Sports TV, D Smart Spor, S Sport, Tivibu Spor, TRT Spor, TV 8 ve kulüp televizyonları ortak canlı yayınla ekranlarına taşıdı. Organizasyonda Türk futbolu, yüzyılın felaketinin yaralarını sarmak adına omuz omuza verdi ve büyük bir dayanışma örneği sergiledi.
 
Acun Ilıcalı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig kulüp başkanları, teknik direktörler, futbolcular ve Türk futbol camiasının önde gelen isimleri yer aldı.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yayına telefonla bağlanarak bu anlamlı geceye dair görüşlerini aktarırken, 3-13 Mart tarihlerinde oynanacak Spor Toto Süper Lig maçlarının TOD platformundan şifresiz yayınlanacağını duyurdu.
 
Yıkıcı depremlere Hatay'da yakalanan ve afet bölgesindeki mücadeleleriyle herkesin takdirini toplayan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve yardımcı antrenörü Gökhan Zan da duygu ve düşüncelerini aktardı.
 
Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş de omuz omuza kampanyasında yer alan isimlerden biriydi. Yaşananlarla ilgili duygularını paylaşan Güneş, "Büyük bir felaket yaşadık ama ülkemizin de ne kadar büyük olduğunu gördük" dedi.

Türk futbolunun duayen teknik adamları Fatih Terim ve Mustafa Denizli de, omuz omuza programında yer alarak gelen bağışlar için telefonları yanıtladı. İki teknik adam görüşlerini de paylaştı.

A Milli Futbol Takımı kaptanı Hakan Çalhanoğlu da, takım olarak 6 milyon TL bağışladıklarını duyurdu.
 
Paris Saint-Germain'de forma giyen yıldız oyuncu Kylian Mbappe de futbol camiasının bir araya geldiği "Omuz Omuza" kampanyasına katılan isimlerden biri oldu. Fransız futbolcu görüntülü bağlantıyla katıldığı gecede depremi trajedi olarak nitelendirirken, çocukların gülüşünü yeniden kazandırabilmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

Paris Saint Germain, beIN MEDIA Group ve Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Nasser Al-Khelaifi de telefonla bağlanarak duygu ve düşüncelerini aktardı. Moderatör Acun Ilıcalı, Khelaifi'nin sözlerini noktalamasının ardından Digiturk'un 20 milyon TL, Paris Saint Germain kulübünün 1 milyon Euro ve Avrupa Kulüpler Birliği'nin de 500 bin Euro bağış yaptığını açıkladı.

Türk futbolunun tüm unsurlarının bir araya geldiği akşamda renkli anlar da yaşandı. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ve Acun Ilıcalı arasındaki diyalog akıllara kazanan anlardan biri oldu.
 
Programın son bölümünde söz alan teknik direktör Fatih Terim, geceye noktayı koydu.

Kampanyanın ilk gününde 845,7 milyon lira yardım toplandı. İlk etapta 15 Haziran tarihine kadar devam edecek organizasyonun sonrasının da planlandığı ifade edildi.

Spor Toto Süper Lig’in iki haftası TOD’dan ücretsiz yayınlanacak
 
Afet nedeniyle ara verilen Spor Toto Süper Lig, 3 Mart Cuma günü Corendon Alanyaspor-Medipol Başakşehir FK arasında oynanacak maçla yeniden başlıyor. Ligin ertelenmesinden dolayı, 3 - 6 Mart arasında oynanacak 24’üncü hafta maçları ile 10 - 13 Mart arasında oynanacak 25’inci hafta maçlarının tamamı, yayın hayatına 21 Kasım’da başlayan beIN MEDIA GROUP’un yeni dijital içerik platformu TOD üyelerine ücretsiz olarak yayınlayacak. Maçların yanı sıra izleyiciler aynı zamanda dizi, film, belgesel ve TV canlı yayınlarını da 3 - 13 Mart arasında ücretsiz olarak TOD üzerinden izleyebilecek.