"Türk futbolu 105 ülkede yayınlanıyor, daha fazlası için çalışacağız"

Video yükleniyor...

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve uzun yıllardır Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk beIN Media Group arasında 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan 2 yıllık yayın hakları uzatma sözleşmesi yapıldı.

beIN Media Group CEO'su Yousef Al-Obaidly, Türk futbolunun tanınırlığını yükseltmek istediklerini dile getirdi.

Büyükekşi'yi seçimden ötürü tebrik ederek sözlerine başlayan Yousef Al-Obaidly, "Burada sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Türk futbolunun yayın gelenekleri hızla devam ediyor. Biz TFF ile birlikte olmaktan ve 2 yıllık iş birliğinden çok mutluyuz. Türk Süper Lig'inin ve 1. Lig'in tek yayıncısı olacağımızı için çok mutluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Büyükekşi'ye gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yolculuğun bir parçası olacaklarını hatırlatan Yousef Al-Obaidly, şunları aktardı:

"Sabırlı davranıyoruz ve buradaki gerekliliklerin farkındayız. 2 tarafın da birlikte çalışmak için gösterdiği eforu görüyoruz. Bu yeni bir ilişki değil ve aynı zamanda bu ilişkide yeni bir sayfa olarak düşünmek istiyoruz. Türk futbolunu hem yerel hem uluslararası geliştirmek ve tanıtmak istiyoruz. Türk futbolunun dünya çapında tanınırlığını yükselteceğiz. 105 ülkede yayın yapıyoruz ve bunu yükseltmek istiyoruz. Türk futbolunun olabildiğince sevilmesini sağlamaya çalışacağız. Bu çok güzel ülke için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türk futbolunun marka değerini artırmamız durumunda gelirleri de artırabiliriz."