Tuncay kaldı, Daum ve Halil düştü

Tuncay kaldı, Daum ve Halil düştü
Bundesliga'da küme düşen ikinci takım Ein. Frankfurt oldu... Türkiye'de uzun süre görev yapan Daum'un çalıştırdığı ve milli oyuncumuz Halil Altıntop'un formasını giydiği Frankfurt ekibi seneye 2. lig'de mücadele edecek.

Şampiyon Borussia Dortmund'a deplasmanda kaybeden Daum'un ekibi 34 puanda kalarak ligi 17. sırada tamamladı. 46. dakikada Rode'nin golüyle öne geçen Frankfurt, 68. dakikada Lucas Barrios'a engel olamadı. 72. dakikada Vasoski topu kendi ağlarına gönderince, Frankfurt Signal Iduna Park'ta geriye düştü. 90. dakikada sahneye çıkan Lucas Barrios kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Dortmund sahadan 3-1 galip ayrıldı. Bu arada Dortmund'da adına Barrios ve Dede iki penaltı vuruşundan yararlanamadı.
 
Bu galibiyetle Şampiyon Dortmund sezonun 75 puanda tamamladı.
 
TUNCAY KURTARDI

2009'un Almanya Şampiyonu Wolfsburg son hafta küme düşmekten Hoffenheim'i deplasmanda mağlup ederek kurtuldu. 49. dakikada Firmino'nun golüyle geriye düşen Kurtlar 60 ve 74. dakikalarda Mandzukic'in golleriyle 2-1 öne geçti. 79. dakikada sahneye çıkan Riether skoru 3-1'e getirdi. 38 puana yükselen Tuncay'ın takımı 15. sırada kaldı ve küme düşmekten kurtuldu.
 
Bu arada Hamburg deplasmanından tek puanla dönen Monchengladbach 16. sıra sezonu tamamladı. Ve Almanya 2. Ligi'ni üçüncü sırada bitiren takımla play-out maçı oynamaya hak kazandı

Böylece ligi ilk üç sırada bitiren Dortmund, Leverkusen ve Bayern Devler Ligi'ne 4. ve 5. sırada yer alan Hannover ile Mainz UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Avrupa Ligi'nde yer alacak son takım Schalke 04 ile Duisburg arasında oynanacak Almanya Kupası finalinden sonra belli olacak.

St.Pauli ve Frankfurt ise küme düştü.

GOL KRALI MARİO GOMEZ
Gol Krallığı yarışında ipi göğüsleyen isim bu sezon attığı 28 gol ile Mario Gomez oldu.
 
Gomez'i 22 gol ile Freiburg'lu Papis Demba Cisse ve 17 golle de FC Köln'den Milivoje Novakovic takip etti.

(Ligtv.com.tr)