Transferin yıldızları: Rafa Silva

Video yükleniyor...

Lider, skorer, hızlı, yaratıcı... Portekiz Ligi'nin en yetenekli oyuncularından Rafa Silva, artık Beşiktaş formasıyla Süper Lig' de gözlerin pasını silecek.

17 Mayıs 1993'te Portekiz'de Rio Tejo Nehri'nin yanındaki bir evde dünyaya gelen Rafa Silva, futbola şehrinin takımı Povense'de başladı. Paslarını ve şutlarını bu dönemde topu nehre kaçmasın diye geliştirdiğini söyleyen Rafa Silva, 11 yasında Alverca altyapısına transfer oldu. Kardeşiyle nehir kenarındakı sahada futbol oynayan Rafa, eve gittiğinde de idolü Figo'nun videolarını izliyordu.

2010 yılında Alverca’dan Feirense'nın yolunu tutan Rafa'nın A takıma yükselmesi sadece 1 senesini aldı. 19 yaşında Portekiz İkinci Ligi ekibi Feirense ile 31 maça çıkan Rafa, sezonu 10 golle tamamladı ve Braga'nın hedefi haline geldi.

Braga, 20 yaşındaki Rafa Silva'yı 500 bin Euro karşılığında kadrosuna kattı. Braga ile 127 karşılaşmada boy gösteren Portekizli 10 numara, takımına 44 gollük skor katkısı sagladı. Bu süreçte Portekiz Milli Takımı'na da seçilen Rafa Silva, 2016 yılındakı Avrupa Şampiyonası zaferinin ardından 16 Milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu.

İlk 3 sezonu sakatlıklar sebebiyle inişli çıkışlı geçse de sahada oldugu her an fark yaratan Rafa Silva, 2020 yılı itibarıyla formayı sırtına bir daha bırakmamak üzere geçirdi. Benfica kariyerinde 326 maçta sahada yer alan 94 gol ve 79 asistle mükemmel bir performans ortaya koydu.

Forvet arkası, sağ kanat ve sol kanat mevkilerinde oynayabılen Rafa Silva, Giovanni van Bronckhorst'un elini bir hayli rahatlatacak gibi görünüyor. Orta sahalaşabilen ve takım savunmasında da görevlerini yerine getiren Rafa Silva, pres gücüyle de öne çıkıyor.
Gole her zaman yakın bir oyuncu olan Rafa Silva, sağ ayağını elinden daha iyi kullanıyor. Bakalım Beşiktaş, Rafa Silva birlikteliği bize neler izletecek.