Transferin yıldızları: Ozan Tufan

Video yükleniyor...

Transfer döneminin en sürpriz hamlelerinden biri, 4 dakikalık bir telefon konuşmasının ardından gerçekleşti. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın Hull City forması giyen Ozan Tufan’ı bordo-mavili formayı giymek için ikna etmesi, sadece 4 dakika sürdü.
 
23 Mart 1995 yılında Bursa’nın Orhaneli ilçesinde ev hanımı bir annenin ve madenci bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Ozan, futbola babası yerin altındayken maden sahasında top koşturarak başladı. Yetenekleri önce okuldaki öğretmenleri tarafından fark edilen ozan, okul takımının bir maçında Bursaspor hocaları tarafından beğenildi ve Türkiye’nin La Masia’sı olan şehrinin altyapısına kazandırıldı.
 
Ozan Tufan, altyapı kariyerine forvet arkası olarak başlasa da daha sonra sağ açığa kaydırıldı. Ayağındaki ödem sebebiyle 1 ay antrenman yapamayan ve kariyeri boyunca eleştirileceği kilolarla ilk kez tanışan Ozan, 2 sene boyunca kadro dışı kaldı ve hem zayıflamaya çalıştı hem de fizik tedaviye devam etti. Geri döndüğünde hocaları tarafından sağ bekte denenen Ozan, U17 takımında Fenerbahçe ile oynadıkları final maçında Ertuğrul Sağlam tarafından beğenildi ve A takım kariyerine başladı.
 
2012-2013 sezonunun son haftasında A takım ile Gençlerbirliği karşısında oyuna giren Ozan, 2013-2014 sezonunda ise 8 maçta forma şansı buldu. Türk futbolseverler Ozan Tufan ile 2014-2015 sezonunda tanıştı. Şenol Güneş’in orta sahaya kaydırdığı Ozan’ın 3 gol ve 7 asistlik performansı ona 19 yaşında A Milli Takım’ın kapılarını açtı.
 
O yaz nereye transfer olacağı en çok merak edilen isim olan Ozan Tufan’ın yeni durağı 7 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Fenerbahçe oldu. Vitor Pereira yönetimindeki Fenerbahçe’de 26 maçta şans bulan Ozan’ın süreleri, Dick Advocaat’ın göreve gelmesiyle birlikte azalmaya başladı. Süreleri azalırken, kiloları artan ozan, 2017-2018 sezonun 11. Haftasında Aykut Kocaman’ın kararıyla kadro dışı bırakıldı.

Fenerbahçe’de yönetimin ve teknik heyetin değişmesi, Ozan Tufan için bir şeyi değiştirmedi. Yeni sezon hazırlıklarını U21 takımıyla sürdüren Ozan, 2019 yılının Ocak ayında Sergen Yalçın’ın özel talebiyle birlikte Alanyaspor’a kiralandı. Futbolu bırakma eşiğine gelen Ozan’a “Yeniden futbolcu olduğunu hatırlatacağını” söyleyen Sergen Yalçın, 24 yaşındaki isme 19 karşılaşmada şans verdi.
 
Geçmişiyle ilgili sorunları arkada bıraktığını söyleyen Ozan, daha çok çalışmayı tercih etti ve hem Fenerbahçe’deki hem de milli takım’daki formasını geri aldı. Ozan tufan 2021 yılında kiralık olarak Watford’un yolunu tuttu. Devre arasında Fenerbahçe’ye geri dönse de İngiltere’de futbol oynamaya devam etmeyi kafasına koymuştu. Temmuz 2022’de 3 milyon Euro’luk bonservis bedeliyle Hull city’e transfer olan Ozan için yepyeni bir kariyer başladı. 
 
Hull City formasıyla 82 maça çıkan Ozan; bu maçların 32’sinde 10 numara, 12’sinde santrafor, 7’sinde sağ kanat, 3’inde merkez orta saha ve 2’sinde sol kanat olarak görev yaptı. Hull City tribünlerinin sevgilisi haline gelen Ozan Tufan, İngiltere kariyerini 18 golle noktaladı.
 
Şimdi 29 yaşında olan Ozan Tufan, bir futbolcunun mental olarak yaşayabileceği her şeyi yaşayarak, Trabzonspor’a tüm tecrübeleriyle geliyor. Oyun olarak kariyerinin en olgun ve verimli döneminde olduğunu söyleyen Ozan Tufan’ın Trabzonspor formasıyla bizlere neler izleteceğini hep birlikte göreceğiz.