Transferin yıldızları: Levent Mercan

Video yükleniyor...

Gözlerini kapattığında kendini tuttuğun takımın formasıyla sahada hayal etmek. Anneleri tarafından uyumaya gönderilen milyonlarca çocuk, bu hayalle yatağına giriyor. Ancak bu hayali sadece bir avuç çocuk gerçeğe dönüştürebiliyor. Fenerbahçe’nin yeni transferi Levent Mercan, artık bu bir avuç çocuktan biri.

10 Aralık 2000’de Almanya’nın Recklinghausen kentinde doğan Levent, 7 yaşında şehrinin takımında futbola başladı. Ardından Bochum altyapısına transfer olan Levent Mercan, 12 yaşında Essen’in yolunu tuttu. Essen’de tüm yaş kategorilerinde oynayan Levent, Schalke altyapısının dikkatini çekti. 2016 yılında Schalke’nin yetiştirme bedeliyle kadrosuna kattığı Levent Mercan, 2021 yılına kadar forma giydiği Alman temsilcisinde A takıma kadar yükseldi.

Şimdilerde sol bek oynayan Levent Mercan, Almanya kariyerinde önce 10 numara sonra da sol kanat olarak dikkat çekti. U17 ligi’nde 50 maçta 20 gole doğrudan etki eden Levent, U19 ligi’nde ise Schalke’ye 10 gol ve 18 asistlik katkı sağladı. Schalke A takımı’nda toplamda 73 dakika şans bulabilen Levent Mercan’ın bir sonraki durağı kiralık olarak Fatih Karagümrük oldu.

Fatih Karagümrük, 2021/2022 sezonunda kiralık olarak kadrosuna kattığı Levent’ten 22 maçta faydalandı. 10 maçta merkez orta saha olarak görev alan Levent, 9 maçta 10 numara ve 3 maçta ise kanatta oynadı. İstanbul ekibi sezon sonunda Levent’in bonservisini Schalke’den almaya karar verdi. Levent Mercan’ın sol bek kariyeri, 2022/2023 sezonunun 15. Haftasında, Adana Demirspor karşısında başladı. Levent o maçın ardından formayı kimseye vermedi.

Geride bıraktığımız sezon Karagümrük’ün vazgeçilmezi olan Levent, çıktığı 36 karşılaşmada 1 gol attı ve 5 asist yaptı. Yeni mevkisine hala alışma sürecinde olan Levent, savunmada temaslı değil akılcı ve pozisyon almaya yönelik bir oyun benimsiyor. Ligin en iyi pasör savunmacılarından olan Levent Mercan, bu sezon Jose Mourinho’nun hem lig hem de avrupa rotasyonunda elini kuvvetlendirecek isimlerden biri olacak.