Transferin yıldızları: Gabriel Paulista

Video yükleniyor...

Vitoria, Villarreal, Arsenal, Valencia, Atletico Madrid... Beşiktaş’ın yeni transferi Gabriel Paulista, mükemmel kariyerini siyah-beyazlı formayı giyerek taçlandırdı. Atletico Madrid ile sözleşmesi sona eren 33 yaşındaki Brezilyalı stoper, siyah-beyazlılar ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

22 yaşında Vitoria'daki performansıyla 3 milyon Euro karşılığında Villarreal'e transfer olan Paulista, 50 maçlık Villarreal kariyerinin ardından Arsene Wenger’in transfer listesine girdi ve 2015'te Arsenal’in yolunu tuttu. 2 yıllık Arsenal macerasında 64 kez forma giyen Paulista, iki FA Cup ve bir Community Shield şampiyonlukları yaşadı. Paulista, Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho’yu Chelsea'yi çalıştırdığı dönemde çok etkilemiş ve Portekizli hoca, bir Londra derbisinden sonra basın mensuplarına 'Paulista ile ilgili soru sormalısınız. Çok iyi bir oyuncu' sözlerini söylemişti.

2017'de 15 milyon Euro'ya Arsenal'den Valencia'ya transfer olan Paulista, 2024 yılına kadar İspanyol ekibinin formasını terletti. Valencia formasıyla 200 maç barajını aşan ve tam 220 mücadelede boy göstererek yarasalar'ın vazgeçilmezi olan Paulista, kaptanlığına kadar yükseldiği takımın adeta kendisi olmuştu. Valencia'nın küme düşmemeye oynadığı dönemde bir maç sonu röportajına katılan Paulista, takımın performansı sebebiyle taraftarlardan özür dilemiş ve hüngür hüngür ağlamıştı.

7 senelik Valencia kariyerinin ardından geçtiğimiz sezonun devre arasında Atletico Madrid’e transfer olan Paulista, Diego Simeona tarafından 5 maçta tercih edildi ve rotasyon oyuncusu oldu.

Beşiktaş’a transfer olduktan sonra ilk sözleri, "en karakteristik özelliğim savaşçı olmam. Her zaman takım arkadaşlarım ve takım için savaşırım. Bu, Beşiktaş'ta da farklı olmayacak" diyen Paulista, mücadeleci yapısıyla kariyerini Avrupa’nın tepesinde şekillendirdi. Savunmada gözünü sakınmayan bir yapısı olan Paulista, rakiplerine yakın, agresif ve temaslı oynuyor. Önde baskılı bir oyun tercih edeceğini söyleyen Giovanni Van Bronckhorst için Paulista ideal bir stoper olabilir. Bakalım tecrübeli savunmacı Beşiktaş formasıyla bize neler izletecek.