Transferin yıldızları: Ciro Immobile

Video yükleniyor...

Santrfor nedir? Bu soruyu Lazio taraftarı birine sorarsanız, size Ciro Immobile cevabını verecektir. Bu sorunun cevabı artık Beşiktaş’ta da aynı. Çizme’nin efsane golcüsü Ciro Immobile, siyah-beyazlı formayı giydi. 4 Serie A krallığı tacını ve altın ayakkabısını bavuluna koyarak Şehr-i İstanbul’a gelen Ciro Immobile, eski rakipleri Edin Dzeko ve Mauro Icardi ile Yeditepe’nin sahibi olmak için yarışacak.

20 şubat 1990’da İtalya’nın Unesco’nun dünya mirasında da yer alan Torre Annunziata şehrinde, Vezüv Yanardağı’nın eteklerindeki bir evde dünyaya gelen Immobile, futbola 12 yaşında memleketinin takımı Sorrento’da başladı. Altyaş gruplarında gösterdiği performansla Juventus’un dikkatini çeken Immobile, 18 yaşında Juventus’un yolunu tuttu. U19 ve U20 takımlarıyla kale önündeki becerisini kanıtlayan Immobile, ülkenin en seçkin yeteneklerinin boy gösterdiği Vieryo Kupası’nda gol kralı oldu ve A takım’a yükseldi.

Juventus’ta çok az forma şansı bulabilen Immobile önce Siena’ya, ardından da Grossetto’ya kiralandı. Ancak genç yıldız adayının patlaması, Pescera ile gerçekleşti.  Pescera ile çıktığı 37 maçta 28 gol atan Immobile, Serie B gol kralı oldu. Genoa, Pescera’yı şampiyon yapan bu genç yeteneğin bonservisini 4 milyon Euro’ya Juventus’tan aldı. Ancak birçok kulübün ilgisini çeken Immobile için Genoa doğru bir tercih olmadı. Tecrübeli forvet Marco Borriello’nun gölgesinde kalan genç Immobile, sezonu 5 gol ve 3 asistle bitirdi.

Juventus, 2013/2014 sezonunun başında Immobile’nin sözleşmesindeki 3 milyon Euro’luk geri alma maddesini kullandı ve oyuncuyu 13,5 milyon Euro’ya Torino’ya sattı. Torino ile o sezon 22 gole imza atan Immobile, krallık tacını taktı ve Temmuz 2014’te 18,5 milyon Euro’ya Borussia Dortmund’a imzatı attı. Borussia Dortmund formasıyla ilk maçında Bayern Münih’e karşı Almanya Süper Kupasını kazansa da sarı-siyahlı formayla kariyeri beklediği gibi geçmedi. Bundesliga’daki 2014/2015 sezonunda sadece 3 gol atabilen Immobile, Lewandowski’nin hayaleti altında ezildi ve Sevilla’ya transfer oldu. Sevilla kariyeri de istediği gibi geçmeyen Immobile, 2015/2016 sezonunun devre arasında Avrupa Şampiyonası öncesi form tutmak için Torino’ya kiralandı. Sezonu Torino’da tamamlayan Immobile’nin dikiş tutmayan kariyerinin yeni durağı Lazio oldu. 8 yılda 8 farklı kulüpte oynayan İtalyan golcü, Lazio ile 8 yıl sürecek kariyerine 27 Temmuz 2016’da başladı.

2016 yılında Lazio formasıyla 36 gol atan Immobile; Ronaldo, Messi, Mbappe ve Vardy gibi isimleri geride bırakarak altın ayakkabının sahibi oldu. Kariyeri boyunca bir türlü bekleneni veremeyen Immobile bu ödülü, “Kariyerimden ve beni eleştirenlerden intikamımı altın ayakkabı ile aldım” sözleriyle değerlendirdi.

Lazio’da geçirdiği 8 yılda 1 altın ayakkabı, 3 Serie A gol krallığı, 1 İtalya Kupası ve 2 İtalya Süper Kupası kazanan Immobile, kulübün adeta sembolü haline geldi. Lazio formasıyla çıktığı 340 maçta 207 gol atan Immobile, gladyatörler şehri Roma’ya taraftarların gözyaşlarıyla veda etti.

İtalya futbol tarihinin en önemli golcülerinden birini artık Beşiktaş formasıyla Süper Lig’de izleyeceğiz. Bakalım ‘Komple Santrfor’ tanımının sözlük anlamı 34 yaşındaki golcü, siyah-beyazlıları şampiyonluğa taşıyabilecek mi?