ÖZET | Trabzonspor 3-0 Gaziantep FK

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de lider Trabzonspor, 13. hafta mücadelesinde Gaziantep FK'yı sahasında 3-0 mağlup etti. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri Abdülkadir Ömür, Djaniny ve Andreas Cornelius kaydetti.

Puanını 33'e çıkaran bordo-mavililer, en yakın rakipleri Hatayspor ve Konyaspor ile arasındaki 7 puanlık farkı korudu.

Önemli anlar

Deplasman ekibinde Dicko, Vitor Hugo ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı. Gaziantep FK kanadı bu pozisyonda kırmızı kart beklerken, VAR'ı dinleyen Suat Arslanboğa oyunu devam ettirdi. İzlemek için tıklayın!

Karadeniz ekibi 19. dakikada müthiş bir golle öne geçti. Abdülkadir Ömür çok uzaklardan kullandığı serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü ve takımını 1-0 öne geçirdi. İzlemek için tıklayın! 

Trabzonspor 42. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Nwakaeme'nin muhteşem pasında savunmanın arkasına sarkan Djaniny, düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi. İzlemek için tıklayın!

45. dakikada Trabzonspor skoru 3-0'a taşıdı. Gaziantep FK'da Dicko ceza sahasında yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi. Hızlı hücumda Djaniny'nin pasıyla şut şansı yakalayan Cornelius, kaleci Günay'ı mağlup etti.
İzlemek için tıklayın!

Karşılaşmanın ikinci yarısı, Gaziantep FK'nın üstünlüğünde geçti. Kitsiou'nun 62. dakikada yaptığı vuruş direğe çarptı ve dışarı çıktı.

64. dakikada Ertuğrul'un vuruşunda top direkten döndü. Bu topu takip eden Edgar Ie, çok kritik bir müdahaleyle topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
İzlemek için tıklayın!

25 maçlık yenilmezlik serisi

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde ligdeki yenilmezlik serisini 25 maça çıkardı.

Bordo-mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde geçen sezonun 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a sahasında 3-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 25 lig maçında yenilmedi. Karadeniz ekibi, bu karşılaşmalarda 14 galibiyet,11 beraberlik elde etti.

Erce ısınırken sakatlandı

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'ın yokluğunde esame listesine yazılan Erce Kardeşler, ısınırken sakatlandı.

Sağ ayak arka adalesini tutarak sahayı terk eden Erce Kardeşler'in yerine kaleye Arda Akbulut geçti. Yedek kaleci olarak da Muhammet Taha Tepe kadroya dahil edildi.

Arda, en son 13 Şubat 2020'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanılan kupa karşılaşmasında forma giymişti. Bordo-mavili futbolcu, 648 gün sonra takımının kalesini korudu.

Trabzonspor'da Uğurcan Çakır'ın yokluğunda kaptanlık bandını Abdülkadir Ömür taktı.

Trabzonspor: 3 - Gaziantep FK: 0

Stat: Medical Park

Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Süleyman Özay

Trabzonspor: Arda Akbulut, Dorukhan Toköz (Dk. 87 Serkan Asan), Edgar, Vitor Hugo, Trondsen, Berat Özdemir (Dk. 81 Peres), Siopis, Abdülkadir Ömür (Dk. 81 Yusuf Sarı), Djaniny, Nwakaeme (Dk. 87 Yunus Mallı), Cornelius (Dk. 69 Denswil)

Gaziantep FK: Günay Güvenç, Oğuz Ceylan (Dk. 46 Sagal), Caulker, Djilobodji, Ertuğrul Ersoy, Tosca (Dk. 57 Mendyl), Doğan Erdoğan (Dk. 72 Yusuf Türk), Recep Niyaz (Dk. 81 Furkan Soyalp), Kitsiou, Maxim, Dicko (Dk. 73 Merkel)

Goller: Dk. 19 Abdülkadir Ömür, Dk. 42 Djaniny, Dk. 45 Cornelius (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 6 Dicko, Dk. 23 Ertuğrul Ersoy, Dk. 45 Maxim, Dk. 75 Djilobodji (Gaziantep FK)