GENİŞ ÖZET | Trabzonspor 1-5 Galatasaray

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Papara Park'ta oynanan mücadeleyi Galatasaray 5-1 kazandı.

Sarı-Kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri 13 ile 61. dakikalarda Wilfried Zaha, 64. dakikada Kaan Ayhan ve 80 ile 90+6. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Bordo-Mavili takımın golü 79. dakikada Enis Destan'dan geldi.

Abdülkerim devam edemedi

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı 44. dakikada sakatlanarak oyuna devam edemedi ve yerini Davinson Sanchez'e bıraktı. akatlandığı için oyundan çıkan Bardakcı, 67. dakikada yedek kulübesinde sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü.

Bu sonuçla Galatasaray puanını 54 yaptı ve yeniden lider Fenerbahçe ile aynı puana sahip oldu. 3. sıradaki Trabzonspor 37 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Galatasaray sahasında İstanbulspor ile karşılaşacak. Trabzonspor ise Çaykur Rizespor deplasmanına gidecek.

Maçtan dakikalar

13. dakikada Galatasaray öne geçti. Barış Alper Yılmaz'ın sağ taraftan ceza alanı son çizgisinden çevirdiği topa Zaha'nın yatarak şutunda, yere çapan meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelerle buluştu. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 29. dakikasında Wilfried Zaha'nın altıpas önünden yaptığı vuruş Trabzonspor savunmasına çarparak yan ağlara gitti. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 33. dakikasında gelişen Galatasaray atağında Kaan'ın ortasında Mertens'in kafa vuruşu üst direkten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 39. dakikasında Enis Bardhi'nin pasıyla Taxiarchis Fountas savunma arkasına sarktı ancak Muslera, pozisyonda golü önledi. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 58. dakikasında Galatasaray, Trabzonspor karşısında ikinci kez direğe takıldı. Davinson Sanchez'in kafa vuruşunda top direkten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

61. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Kerem Demirbay'ın pasında, ceza alanı içinde Zaha yerden bir vuruşla topu kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından filelerle buluştu. İzlemek için tıklayın!

64. dakikada Galatasaray farkı 3'e yükseltti. Mertens, taşıdığı topu Zaha'ya aktardı. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı ceza alanı sol çaprazındaki Kaan Ayhan'ın önüne bıraktı. Kaan da plase vuruşla kaleci Uğurcan Çakır'ın sol köşesinden topu filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

Mücadelenin 72. dakikasında Galatasaray üst üste gol pozisyonlarına girdi. Seri paslaşmaların sonucunda önce Zaha'nın ardından Mertens'in şutu kaleci Uğurcan'da kaldı. İzlemek için tıklayın!

79. dakikada Trabzonspor farkı 2'ye indirdi. Visca'nın sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde Enis Destan gelişine ayağıyla yaptığı vuruşla kaleci Muslera'nın solundan filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

80. dakikada Galatasaray farkı tekrar 3'e yükseltti. Ndombele'nin pasında, ceza alanı sol çaprazında Kerem Aktürkoğlu'nun şutunda kaleci Uğurcan Çakır'ın sol tarafındaki direğe çarpan top filelere gitti. İzlemek için tıklayın!

90. dakikada Tete'nin pasında, ceza alanı sağ çaprazında Zaha'nın şutunda savunmaya çarpan top ağlara gitti. Ancak Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla pozisyonun gelişiminde orta alanda Barış Alper Yılmaz'ın Mehmet Can Aydın'a yaptığı faul nedeniyle gol geçerli sayılmadı. İzlemek için tıklayın!

90+6. dakikada Icardi'nin pasında, sağ tarafta ceza alanı içinde Tete, topu Kerem Aktürkoğlu'nun önüne çıkardı. Bu oyuncu da yakın mesafeden meşin yuvarlağı filelere yolladı. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor: 1 - Galatasaray: 5

Stat: Papara Park

Hakemler: Abdülkadir Bitigen, Erdem Bayık, Mustafa Sarvanlar

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Baniya (Dk. 46 Mehmet Can Aydın), Benkovic (Dk. 64 Bakasetas), Eren Elmalı, Berat Özdemir, Mendy, Bardhi (Dk. 79 Umut Güneş), Visca, Fountas (Dk. 84 Göktan Gürpüz), Enis Destan

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim Bardakçı (Dk. 45 Sanchez), Kaan Ayhan (Dk. 76 Tete), Torreira (Dk. 76 Ndombele), Kerem Demirbay (Dk. 76 Berkan Kutlu), Barış Alper Yılmaz, Mertens (Dk. 82 Icardi), Kerem Aktürkoğlu, Zaha

Goller: Dk. 13 ve 61 Zaha, Dk. 64 Kaan Ayhan, Dk. 80 ve 90+5 Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray) Dk. 79 Enis Destan (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Baniya (Trabzonspor), Dk. 51 Torreira, Dk. 66 Abdülkerim Bardakçı (Yedek kulübesinden), Dk. 72 Nelsson, Dk. 90 Barış Alper Yılmaz (Galatasaray)