MUHTEMEL 11'LER | Trabzonspor - Fenerbahçe

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig'in 22. haftası, zirve yarışını sürdüren iki takımın mücadelesine sahne olacak... Topladığı 49 puanla 2. sırada yer alan Fenerbahçe, 45 puana sahip 3. basamaktaki Trabzonspor'a konuk oluyor.

Ev sahibi Trabzonspor'da zorlu karşılaşma öncesinde Visca ve Zubkov'un sakatlığı sürüyor. Samsunspor maçında sakatlanan ve 2 gün dinlendirildikten sonra antrenmanlara başlayan golcü oyuncu Paul Onuachu ise mücadelede forma giyebilecek. Takımla antrenmanlara başlayan Savic'in ise kadroda olması bekleniyor.

Fenerbahçe ise Trabzon deplasmanına 2 eksikle çıkacak... Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Archie Brown ve Edson Alvarez zorlu deplasmanda yer alamayacaklar... Diğer yandan uzun süreli sakatlığını atlatan ve takımla çalışmalara başlayan Levent Mercan ise 21 kişilik kadrodaki yerini aldı.

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 139. kez karşı karşıya gelecek. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te oynanan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 51 yıllık rekabetteki maçların 55'ini sarı-lacivertli ekip kazanırken, Trabzonspor 44 galibiyet elde etti. 39 müsabakada taraflar eşitliği bozamadı. Sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki müsabakayı Fenerbahçe 1-0 kazanmıştı.

Papara Park'ta saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını İbrahim Çağlar Uyarcan ve Bersan Duran yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Melih Aldemir olacak. Futbolseverler bu kritik mücadeleyi beIN SPORTS ekranlarından takip edebilecekler...

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR: Onana, Pina, Nwaiwu, Batagov, Lovik, Oulai, Tim Jabol, Felipe, Muçi, Mustafa, Onuachu.

FENERBAHÇE: Ederson, Semedo, Skriniar, Oosterwolde, Mert, Kante, Guendouzi, Musaba, Asensio, Kerem, Talisca.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig tarihinde karşılaştığı 65 takım arasında en düşük galibiyet oranında kaldığı rakibi Fenerbahçe olan Trabzonspor (%26; 27/105), son dört karşılaşmadan puansız ayrıldı. Bordo-mavililer bu rekabette Aralık 2002-Nisan 2005 arasından bu yana üst üste beş mağlubiyet almıyor.

Trabzonspor'a konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Fenerbahçe, bu deplasmanda üst üste 3+ galibiyet aldığı tek seriyi Ağustos 2003-Kasım 2006 arasında (4G) yakaladı (hükmen galibiyetler hariç).

Bu sezon evinde oynadığı 10 Süper Lig maçını da kaybetmeyen Trabzonspor (6G 4B), ilk 11 iç saha karşılaşmasını yenilgisiz geçtiği son sezonu 2022/23'te yaşadı (8G 3B).

Süper Lig deplasmanlarında bu sezon namağlup tek takım olan Fenerbahçe (7G 4B); aldığı yedi galibiyette de 2+ gol atarken, bu gol sayısına ulaşamadığı dört karşılaşmada da puan kaybetti.

İstanbul takımlarına rakip olduğu son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (4G 2B), son yenilgisini sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'den aldı (0-1; Eylül 2025). Bordo-mavililer, İstanbullu rakiplerine karşı daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Eylül-Aralık 2023 arasında yakaladı (yedi maç).

Süper Lig tarihinde ilk kez bir sezonun ilk 21 maçını namağlup geçen Fenerbahçe (14G 7B), Avrupa'nın 10 büyük liginde bu sezon mağlubiyet yaşamayan üç takımdan biri konumunda (21 maç; Benfica & Slavia Prag).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla penaltı kullanan iki takım Trabzonspor (7/8) ve Fenerbahçe (4/6). Geride kalan 21 haftalık bölümde rakipleri bordo-mavililerden (1) daha az penaltı kullanan iki ekipten biri ise sarı-lacivertliler (0; Galatasaray ile birlikte).

Süper Lig'de bu sezonki gol katkılarıyla takımına Marco Asensio'dan (9 gol & 7 asist; 10 puan) daha fazla puan kazandıran tek isim, Trabzonspor santrforu Paul Onuachu (15 gol & 1 asist; 17 puan).

Fenerbahçe formasıyla bu sezon ligde en fazla gol atan oyuncu olan Talisca (12), Süper Lig kariyerindeki tek hat-trick'i geçen sezon Trabzonspor karşısında kaydetti (Nisan 2025).

Trabzonspor Teknik Direktörü Fatih Tekke'nin Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği takımlar arasında Fenerbahçe'den (3B 4M) daha fazla karşılaştığı bir ekip bulunmuyor (Galatasaray; 1B 6M).

Fenerbahçe'nin başında görev yaptığı ilk 18 Süper Lig maçında mağlubiyet yaşamayan Domenico Tedesco (12G 6B), kulüp tarihinde göreve başladıktan sonra en uzun süre yenilgi almayan çalıştırıcı olan Oscar Hold'un (19 maç; Ekim 1964-Şubat 1965) rekoruna ortak olmak istiyor.

SİZCE BU MAÇ NASIL SONUÇLANIR?



TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN