ÖZET | Trabzonspor 1-1 Beşiktaş

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, Medical Park Stadyumu'nda 1-1 berabere kaldı.

Bordo-mavililerde Andreas Cornelius, siyah-beyazlılarda ise Valentin Rosier ağları havalandıran isimler oldu. Beşiktaş'ta Cyle Larin 80. dakikada kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Öte yandan siyah-beyazlılarda Michy Batshuayhi, 69. dakikada kullandığı penaltıdan faydalanamadı.

Bu sonuçla birlikte puanını 71'e yükselten Trabzonspor, ligin bitmesine 7 hafta kala en yakın rakibi İttifak Holding Konyaspor ile 13 puanlık fark yakaladı.

Yeni teknik direktörü Valerien Ismael ile çıktığı ilk maçtan beraberlikle ayrılan Beşiktaş ise haftayı 47 puanla tamamladı. Siyah-beyazlıların galibiyet hasreti 4 maça çıktı.

Önemli anlar

Trabzonspor 18. dakikada gole çok ama çok yaklaştı. Abdülkadir'in müthiş pasında savunmanın arkasına sarkan Djaniny, müsait pozisyonda topu ıskaladı. İzlemek için tıklayın!

29. dakikada Beşiktaş'ın gerçekleştirdiği hızlı hücumda Batshuayi ceza sahasında yerde kaldı. Siyah-beyazlılar bu pozisyonda penaltı beklerken, Zorbay Küçük, VAR ile gerçekleştirdiği diyaloğun ardından oyunu devam ettirdi. İzlemek için tıklayın!

41. dakikada Ghezzal'ın kullandığı serbest vuruşta Vida uçarak kafa vuruşunu yaptı ancak Uğurcan Çakır gole izin vermedi.
İzlemek için tıklayın!

İkinci yarının başında Uğurcan Çakır geri pasta topu eline aldı. Beşiktaş'ın ceza sahası içinde kullandığı çift vuruşta top barajdan döndü. 
İzlemek için tıklayın!

56. dakikada sahneye Cornelius çıktı. İkinci yarının başında Nwakaeme'nin yerine oyuna giren Cornelius takımını 1-0 öne geçirdi. Hüseyin Türkmen'in pasında Vida'dan kurtulan Cornelius, ceza sahasına girerken yaptığı aşırtma vuruşta Ersin'i mağlup etti. 
İzlemek için tıklayın!

Beşiktaş 67. dakikada penaltı kazandı. Ghezzal ceza sahasında Abdülkadir'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Batshuayi, direğe takıldı. 
İzlemek için tıklayın!

71. dakikada siyah-beyazlılar 1-1'i yakaladı. Ceza sahasına giren Rosier dar açıdan yaptığı vuruşta ağları havalandırdı. İzlemek için tıklayın!

Siyah-beyazlılar 80. dakikada 10 kişi kaldı. Larin çizgiye inmek isterken Siopis rakibini çekerek durdurdu. Bu pozisyonda rakibine sinirlenen Larin, rakibine tokat attı ve doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İzlemek için tıklayın!

90+2. dakikada Hamsik'in soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde yükselen Dorukhan Toköz'ün kafa vuruşunda, top üst direğe çarparak auta çıktı. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor: 1 - Beşiktaş: 1

Stat: Medical Park

Hakemler: Zorbay Küçük, Serkan Olguncan, Ekrem Kan

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz, Hüseyin Türkmen, Denswil, Puchacz, Siopis, Bakasetas (Dk. 84 Hamsik), Abdülkadir Ömür (Dk. 70 Berat Özdemir), Visca (Dk. 87 Kouassi), Nwakaeme (Dk. 46 Cornelius), Djaniny (Dk. 87 Yusuf Erdoğan)

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, Montero, Rıdvan Yılmaz (Dk. 90 Umut Meraş), Josef, Can Bozdoğan (Dk. 75 Pjanic), Ghezzal (Dk. 90 Hutchinson), Alex Teixeira (Dk. 70 Larin), Batshuayi (Dk. 70 Kenan Karaman)

Goller: Dk. 56 Cornelius (Trabzonspor) Dk. 71 Rosier (Beşiktaş)

Kırmızı Kart: Dk. 81 Larin (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 36 Can Bozdoğan, Dk. 53 Montero, Dk. 75 Kenan Karaman, dk. 90+1 Hutchinson (Beşiktaş) Dk. 78 Djaniny, Dk. 80 Siopis, Dk. 82 Bakasetas (Trabzonspor)