ÖZET | Trabzonspor 2-2 Arabam.com Konyaspor

Video yükleniyor...

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Arabam.com Konyaspor ile 2-2 berabere kaldı.

Ev sahibi ekibin golleri 14. dakikada penaltıdan Anastasios Bakasetas ile 27. dakikada penaltıdan Trezeguet'den geldi.

Konuk takımın gollerini ise 45+8 ile 54. dakikada Mame Diouf kaydetti. Öte yandan Uche Ikpeazu 82. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Trabzonspor bu sonuçla puanını 22'ye, Arabam.com Konyaspor 21'e yükseltti.

Abdullah Avcı'dan 4 değişiklik

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Ferencvaros ile oynadığı karşılaşmanın 11'ine göre 4 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Bordo-mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, kart cezalısı olan yerli oyuncular Yusuf Yazıcı ve Eren Elmalı’dan faydalanamadı. Avcı, üç yerli mecburiyeti nedeniyle sağ bekte Larsen'in yerine Hüseyin Türkmen’e görev verdi.

Sol bekte cezalı Eren Elmalı'nın yokluğunda Denswil’i oynatan Avcı, orta sahada Siopis yerine Gbamin’i tercih etti. Forvette ise Yusuf Yazıcı yerine Maxi Gomez ilk 11'de sahaya çıktı.

Trabzonspor'da Edin Visca, Dorukhan Toköz, Serkan Asan ve Bruno Peres de sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

Arabam.com Konyaspor'da sakatlanan Muhammet Demir, kadrodan çıkartılırken forvette Mame Diouf görev yaptı.

Karşılaşmadan önemli anlar

Trabzonspor 14. dakikada, VAR uygulamasıyla penaltı kazandı. Altı pas çizgisi önünde Adil Demirbağ'ın Trezeguet'e yaptığı müdahaleyi izleyen karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük penaltı noktasını gösterdi. Bakasetas, kullandığı penaltı atışıyla topu filelere gönderdi. İzlemek için tıklayın!

25. dakikada Hamsik'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Sehic güçlükle yatarak topu kornere çeldi. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor, 26. dakikada yine penaltı golüyle skoru 2-0 yaptı. Hamsik'in şutunda, ceza alanı içinde Michalek, topa elle müdahale edince karşılaşmanın hakemi Zorbay Küçük, penaltı noktasını gösterdi. Bu kez Trezeguet, kaleci Sehic'in sağından topu filelere yolladı. İzlemek için tıklayın!

Arabam.com Konyaspor, 45+8. dakikada farkı bire indirdi. Bartra'nın hatasıyla topu ceza yayı içinde önünde bulan Diouf, sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Uğurcan Çakır'ın sol üst köşesinden filelere yolladı. İzlemek için tıklayın!

Arabam.com Konyaspor 54. dakikada skoru eşitledi. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hadziahmetovic topu içeriye çevirdi, kale sahasında bulunan Diouf'un vuruşunda top ağlara gitti. Elle oynama şüphesiyle yapılan VAR kontrolünün ardından gol geçerliliğini korudu. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor 65. dakikada öne geçme şansından yararlanamadı. Umut Bozok ceza sahası içi sol çaprazından sol ayağıyla vuruşunu yaptı, kaleci Sehic topu çıkardı. Seken topu ceza sahası içinde önünde bulan Yusuf Erdoğan vurdu, top üstten auta gitti. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor 80. dakikada yine etkili geldi. Trezeguet seri hareketlerle ceza sahasına yöneldi ve şutunu çekti ancak Sehic son anda çeldi. İzlemek için tıklayın!

Arabam.com Konyaspor'da Uche Ikpeazu 82. dakikada rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. İzlemek için tıklayın!

Trabzonspor 87. dakikada penaltı kazandı. Ancak VAR, hakem Zorbay Küçük'ü pozisyonu izlemeye davet etti. Zorbay Küçük VAR görüntülerinin ardından kararı iptal etti. İzlemek için tıklayın!

SPOR TOTO SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN