Brezilya'ya acı Portakal!

Brezilya'ya acı Portakal!
undefined

Evinde kupa hedefiyle çıktığı yolda Almanya'ya tarihi bir skorla elenen Brezilya'ya bir darbe de Hollanda'dan geldi.

Portakallar, taraftarları önünde Brezilya'yı 3-0 yenerek Dünya 3.'cüsü oldu.

Maça fırtına gibi başlayan Hollanda, aradığı golü çok erken buldu. Henüz 2. dakikada, Robben ceza sahasına girerken yerde kalınca hakem penaltı düdüğü çaldı. Beyaz noktanın başına geçen Van Persie de Hollanda'yı 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da vites düşürmeyen Portakallar, 17. dakikada David Luiz'in inanılmaz hatasını affetmeyen Blind'in golüyle farkı ikiye çıkardı.

İlk yarı Hollanda'nın 2-0'lık üstünlüğü ile geçilirken, 2. yarıda daha istekli bir Brezilya vardı. Özellikle Hernanes'in oyuna girişiyle harketlenen Sambacılar, orta saha üstünlüğünü eline almaya çalıştı. Ancak  Brezilya'nın 2. yarıdaki gol çabaları etkisiz kaldı. 90+1. dakikada sahneye çıkan Wijnaldum da maçın skorunu belirleyen adam oldu: 3-0.

Bu sonuçla Hollanda, 2014 Dünya Kupası'nın 3.'cüsü oldu.

Öte yandan maçın son bölümlerinde Brezilyalı taraftarlar, takımlarını yoğun şekilde protesto etti.

Brezilya: 0 - Hollanda: 3

Stat:
Nacional
Hakemler: Djamel Haimoudi (Cezayir), Redouane Achik (Fas), Abdelhak Etchiali (Cezayir)

Brezilya:
Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell, Luiz Gustavo (Dk. 46 Fernandinho), Paulinho (Dk. 57 Hernanes), Ramires (Dk. 73 Hulk), Oscar, Willian, Jo

Hollanda: Jasper Cillessen (Dk. 90+3 Michel Vorm), Stefan de Vrij, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi, Dirk Kuyt, Daley Blind (Dk. 70 Daryl Janmaat), Jordy Clasie (Dk. 90 Joel Veltman), Georginio Wijnaldum, Jonathan de Guzman, Arjen Robben, Robin van Persie

Goller: Dk. 3 Robin van Persie (penaltıdan), Dk. 17 Daley Blind, Dk. 90+1 Georginio Wijnaldum (Hollanda)

Sarı kartlar:
Dk. 2 Thiago Silva, Dk. 54 Fernandinho, Dk. 68 Oscar (Brezilya), Dk. 9 Arjen Robben, Dk. 36 Jonathan de Guzman (Hollanda)