Kerem fikir değiştirdi! İşte yaşanan tüm gelişmeler...

Video yükleniyor...

Almanya Bundesliga'da forma giyen Türk asıllı oyunculardan Kerem Demirbay, Türkiye ile Almanya arasında sorun oldu.

TFF Kerem Demirbay'ın Türk milli takımı forması giyeceğini açıklarken, Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı kadroda gösterdi.

TFF'den bugün gelen açıklamada; "Hoffenheim'da forma giyen 23 yaşındaki oyuncu bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti. Fatih Terim'in yurt dışında oynayan oyunculara giden çağrı listesinde adı bulunan ve bir sonraki kampa davet edilen Kerem Demirbay'ın gerekli işlemleri tamamlandıktan sonra Kosova maçı kampına katılması bekleniyor" denildi.

Sarı-kırmızılı ekibin UEFA Kupası şampiyonluğunun 17. yıl dönümü kapsamında Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen etkinliğe katılan Fatih Terim, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Düzenlenen organizasyon nedeniyle Galatasaray Kulübüne teşekkür eden Terim, "Üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen unutmamız mümkün bir ilk olduğu için bu mümkün değil. Düşünebiliyor musunuz? Tanımadığınız milyonlarca insanın kalpleri sizinle atıyor. Bu tarih bizim için çok şey ifade ediyor." dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün çok daha görkemli bir etkinlik düşündüğünü ancak bugünkü şeklinin daha doğru bulduğunu aktaran Terim, "Muhakkak yıl dönümleri, hatırlamak, hatırlanmak önemlidir. Bu başarılar çok önemlidir ancak böyle başarıları çoğaltıp, bir araya gelmemize vesile olacak günleri artırırsak, çok daha iyi olur. Hedefler, tüm büyük kulüpler için yine UEFA Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi başarıları olmalı." ifadelerini kullandı.

"Kerem Demirbay'ın ıslak imzalı yazısı var"
Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından milli takım tercihini Türkiye'den yana yaptığı duyurulan Hoffenheim'ın gurbetçi oyuncusu Kerem Demirbay'ın durumunda sorun yaşandığını açıkladı.

Kerem Demirbay'ın bu sabah Karlsruhe Başkonsolosluğuna giderek gerekli başvuruyu yapmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini aktaran tecrübeli teknik adam, Almanya Futbol Federasyonu ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw'e göndermede bulundu.

"TFF randevusunu almıştı, Bugün sabah müracaat edecekti. Oraya kadar her şey alınmıştı." diyen Terim, "Joachim Löw'ün ve Almanya Milli Takımı'nın Türk asıllı oyuncuları beğenmesi, milli takımlara katma isteği bizi mutlu ediyor ancak Kerem konusunda 1,5 senedir çok hızlı bir ilişki ağı var. Yardımcı hocalarımız kendisiyle, ailesiyle görüştü. En son benimle görüşmek istedi ve görüştüm. Kerem'in Türk Milli Takımı'nda oynamak istediği konusunda FIFA'ya gönderilecek ıslak imzalı yazısı 2 gün önce bize ulaştı." diye konuştu.

Prosedür gereği Avrupa'da oynayan futbolculara milli takım davetlerini 2 hafta önceden göndermek zorunda olduğunu anlatan Terim, şöyle devam etti:

"Doğal olarak gelişmeler böyle olunca ve ıslak imzalı evrağını da alınca, Hoffenheim Kulübüne Kerem için resmi davet yazısını da gönderdim. Kibarlık etmişler, çok da gurur duymuş olmalılar ki kendi resmi sitelerinde yayınlamışlar. Ancak ne hikmetse birkaç saat sonra geri çekmişler. İki gün önce Kerem'in kendisi kararını vermişti ve konsolosumuz da bekliyordu. Türk halkı bilmelidir ki biz çocuklarımız için ne lazımsa yapıyoruz. Hatta 1,5 sene zarfı içinde bekledi, 'Düşüneyim.' dedi. Biz hepsine sabırla karşılık verdik. Bizde oynayacağını ve bundan gurur duyacağını söylediğini hatırlıyorum. Biz bu işin bittiğini zannederken, böyle bir şeyle karşılaştık. Belki TFF ıslak imzalı yazısını da paylaşabilir. Kerem Demirbay ümit ederim bizim milli takımımızı seçer. Seçmezse de yapacak bir şeyimiz yok. Olayları herkesin doğru bilmesinden yanayım."

Fatih Terim ayrıca, UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na yarı finalde veda eden milli takımın teknik heyeti ile oyuncularını tebrik ederek, "Önemli bir başarıdır. Önemli olan, buralara oyuncu vermek ve bu oyuncuları daha yukarılara taşımak. Ümit ederim ilerleyen yaşlara daha tecrübeli, takımlarında oynayan, kendisini geliştirmiş olarak çıkarabiliriz onları. Çok güzel bir iş yaptılar." şeklinde görüş belirtti.

TFF'den Kerem Demirbay açıklaması!
TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Kerem Demirbay'ın Türk Milli Takımı'nda oynamasıyla ilgili son dakikada kararını değiştirdiği belirtilerek, ıslak imzasının yer aldığı mektup paylaşıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kerem Demirbay'la ilgili sitemizden yapılan açıklama ile eş zamanlı olarak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de konuyla ilgili ayrıntılı bilgileri basınla paylaşmıştır. Islak imzası ile Türk Milli Takımı'nı tercih ettiği belge, yasal sürece sokulmuşken, Kerem Demirbay'ın 'son dakika' kararını değiştirdiğini duyurmuştur. Daha evvel Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini beyan eden, bunun için kendisiyle kurulan tüm diyaloglarda tavrını Türk Milli Takımı'ndan yana gösteren oyuncunun son dakika kararını değiştirmesine neden olan gerekçelerine saygı duyuyor ve futbol yaşantısında başarılar diliyoruz."

Benzer bir konu Mesut Özil davasında da yaşanmış, Terim ve ekibi Mesut Özil için çaba göstermiş ancak Özil , Almanya Milli takım forması giymişti.

Löw ve Kerem Demirbay'dan açıklama!
Rusya'da düzenlenecek 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda mücadele edecek Almanya Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu belli oldu.

Teknik direktör Joachim Löw, Frankfurt’ta düzenlenen basın toplantısında, 17 Haziran-2 Temmuz'da düzenlenecek 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası için belirlediği 23 kişilik kadroya, Hoffenheim’da forma giyen Türk kökenli futbolcu Kerem Demirbay’ı da dahil ettiğini duyurdu.

Löw, 23 yaşındaki Kerem Demirbay’ın iyi bir sezon geçirdiğini belirterek, futbolcunun çok iyi tekniğe sahip olduğunu söyledi.

Kerem Demirbay'ın Türkiye'yi de tercih etme hakkının olduğunu ancak Almanya Milli Takımı'nı inanarak seçtiğini belirten Löw, "Kendisiyle birkaç kez uzun görüşme yaptım. Almanya için oynamak istemesinden dolayı çok mutlu olduk." değerlendirmesinde bulundu.

"Kadroya çağrılmam büyük bir onur"
Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılan Kerem Demirbay, bunun kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Demirbay, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) formasını giydiği Hoffenheim Kulübünün internet sitesine yaptığı açıklamada, Löw'ün kendisini telefonla arayıp kadroya alındığını bildirdiğini belirterek, "Telefon geldiğinde ilk önce inanamadım. Kadroya çağrılmam büyük bir onur." ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Takımı'na çağrılmasının olağanüstü bir durum olduğunu belirten 23 yaşındaki futbolcu, son yılda kendisini iyi geliştirdiğini ve teknik direktör Julian Nagelsmann yönetimindeki Hoffenheim'a katkı sağladığını kaydetti.

Kerem Demirbay, bu sezon oynadığı 28 maçta 6 kez fileleri havalandırdı.