Tek hedef galibiyet
Yayınlanma Tarihi 7 Ekim 2006 Cts 19:10
2002 Dünya Kupası'nda yaşanan muhteşem başarının ardından büyük bir düşüş yaşayan ve ne 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası ne de 2006 Dünya Kupası finallerine katılamayan A Milli takımımız, 2008 finalleri yolunda Macaristan'a konuk oluyor.
İlk maçını 3 puanla kapayan ve C Grubu'nda maç eksiğiyle 2. sıraya yerleşen Millilerimiz, Macarlar'ı da mağlup edip Moldova karşısına kayıpsız çıkmayı hedefliyor. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Macaristan karşısına Rüştü, Hamit, Servet, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Sabri, Gökdeniz, Mehmet Aurelio, Tuncay, Arda, Hakan on biri ile çıkacağını açıkladı. Ferenç Puşkaş Stadı'nda saat 20:45'te başlayacak mücadeleyi Lüksemburg Futbol Federasyonu'ndan Alain Hamer yönetecek. karşılaşma ATV'den naklen yayınlanacak.
Teknik Direktör Fatih Terim, bugüne dek çalıştırdığı hiçbir takımda, "şu maçı biraz idare etsek, berabere kalsak" gibi bir düşüncesinin olmadığını ve hedefinin kayıpsız olarak Moldova maçına gitmek olduğunu da söyledi.
Bir Macar gazetecinin, "Macaristan Futbol Federasyonu'na, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kaset göndermediği" yönündeki bir sorusuna Terim, "Bundan haberim yok. Tam tersine tüm yabancı federasyonlarla ilişkilerimiz iyi olduğu gibi, Macaristan Futbol Federasyonu ile aramız çok daha iyi. Ne istedilerse verdik, yanlış istihbarat olması gerekir" yanıtını verdi.
Bir gazetecinin, Terim'in daha önce söylediği "12 maçlık periyotta takıldığımız durumlar da olabilir" sözünü hatırlatması üzerine deneyimli teknik adam, "12 maçlık periyotta kime ne zaman takılacağınızı bilemezsiniz. Umarım takılmayız. Takılmasak da iyi olur. Her geçen gün zorlaşıyor. Çok kritik bir maça geldik. Macaristan, ilk maçını kaybedince 2. maçı kazanmaya çıktı. Eğer 2 maçı da kazansalar daha iyiydi. Bu durumda bizim maçımız daha da önemli hale geldi. Olmazsa olmaz bir durumdalar" yorumunu yaptı.