"Tarih İspanyolca yazılıyor"

"Tarih İspanyolca yazılıyor"
Euro 2012'de İtalya'yı 4-0 ile geçerek üst üste 3 büyük turnuvada şampiyonluğa ulaşmayı başaran İspanya'nın zaferi için dünya basınındaki ortak görüş aynı; 'Tarih İspanyolca yazılıyor.'

İspanya'nın zaferinin dünyanın en çok okunan gazetelerindeki yansımaları şu şekilde oldu.

İspanyol Marca gazetesi, milli takımlarının zaferine 'Tarihin en iyisi' başlığı ile yer verdi. El Mundo Deportivo ve AS gazetesi, 'Üçüncü kez şampiyon' başlıklarını kullandı.

İtalya'nın en çok okunan spor gazeteleri Corriere dello Sport 'İtalya, bir rüyanın sonu' manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı. La Gazzetta dello Sport ise İtalya'nın mağlubiyetini 'Acı Gözyaşları' şeklinde verdi.

En dikkat çekici başlık Fransız L'Equipe gazetesinden geldi. Kaptan Casillas'ın ellerinde yükselen kupa fotoğrafı ile 'Tarih İspanyolca yazılır' başlığını atan Fransızlar, İspanya'nın 3 büyük turnuvayı kazanarak tarihe geçtiğini yazdı.

Şampiyona öncesi en büyük favoriler arasında yer alan ancak yarı finalde İtalya'ya elenerek büyük hayalkırıklığı yaratan Almanya'da ise Bild gazetesi; 'Tebrikler İspanya, dünyanın en iyisisiniz' başlığı ile İspanyolların bu başarıyı hak ettiğine değindi.

İngiltere'de Daily Mail gazetesi; 'En iyisi onlar' manşeti ile İtalya'yı farklı bir skorla geçen İspanya'nın tarihe geçtiğini kaydetti.

'İspanya saltanatını sürdürürken, İtalya kan kaybediyor' diyen Guardian, İspanya'nın EURO 2012'de açık ara en iyi takım olduğunu belirtti.

The Sun, 'En iyisi onlar, aksini kim inkar edebilir ki?' başlığı ile İspanya'nın tarih yazdığına ve en iyi olduğunu yine ispatladığına değindi.

Portekiz basını da Fransızlar ile aynı görüşü paylaştı. A Bola gazetesi, 'Tarih yazılıyor' manşeti ile İspanya'nın üst üste üçüncü zaferini kutladığını yazdı.

İspanya'nın zaferinin New York Times gazetesine yansıması ise 'Hala Şampiyon' şeklinde oldu. Amerika basını, İspanyolların Avrupa'ya gücünü gösterdiğinin altını çizdi.

Latin Amerika basınında İspanya'nın ezici bir üstünlük ile kupaya uzandığı ifade edildi. Brezilya'nın Globoesporte gazetesi, 'Barça'nın oyun tarzı İtalya'yı devirdi, üçüncü şampiyonluklarına ulaşarak Avrupa'yı fethettiler.' Arjantin'in Clarin gazetesi de Boğaların İtalya'yı ezdiğini ve bir başka şampiyonluğa ulaştığını yazdı.