Süper Lig'in eski yıldızı futbolu bıraktı!
Yayınlanma Tarihi 20 Mart 2023 Pts 17:51
Güncelleme Tarihi 20 Mart 2023 Pts 18:08
Güncelleme Tarihi 20 Mart 2023 Pts 17:55
Video yükleniyor...
39 yaşındaki Togolu futbolcu Emmanuel Adebayor, profesyonel futbolculuk kariyerini noktaladığını duyurdu.
Futbolcu, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile emeklilik kararını duyurdu. Adebayor paylaşımına, "Kariyerim inişli çıkışlı inanılmaz bir yolculuktu. Hayranlarıma her zaman yanımda oldukları için teşekkür ederim. Her şey için minnettarım ve olacaklar için heyecanlıyım." notunu düştü.
Futbola ülkesinde başladı
Futbola ülkesinde başladı
Futbola ülkesinin Merlan Lome takımının altyapısında başlayan Emmanuel Adebayor, kısa süre sonra Fransa ekibi Metz'e transfer olmuş, sonrasında Monaco'da yıldızını parlatmış ve Arsenal'e geçmişti.
Adebayor, Manchester City, Real Madrid, Tottenham ve Crystal Palace'ta forma giydikten sonra ise Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medipol Başakşehir'e transfer olmuştu. 3 yıl Medipol Başakşehir'de oynayan Togolu golcü, yarım sezon da Yukatel Kayserispor formasını terletmişti.
593 maçta forma giydi
593 maçta forma giydi
Son olarak ülkesinin AC Semassi FC kulübünde forma giyen Adebayor, kariyeri boyunca toplamda 593 karşılaşmada forma giyerken, 207 gol ve 65 asist kaydetti.
Ülkesinde 5 kez yılın futbolcusu seçilen Emmanuel Adebayor, Real Madrid ile 1 kez İspanyol Kupası galibiyetine ulaşmıştı. Dünya Kupası Elemeleri'nde 11 gol ile gol krallığı da yaşayan Adebayor, 2008 yılında Afrika'da yılın futbolcusu ödülünün de sahibi olmuştu.