Süper Lig'de yaprak dökümü

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de heyecan dolu 3 haftanın ardından, teknik adam ayrılıkları da yavaş yavaş hız kazandı. Milli aranın olduğu bu hafta içinde  2 teknik adamın görevlerine son verildi. Ünal Karaman ve Çağdaş Atan'ın ayrılıkları sonrası teknik adam değişikliğine giden takım sayısı 5'e yükseldi.

İlk olarak ligin ilk haftasının ardından Kasımpaşa'da Şenol Can dönemi sona erdi. Genç çalıştırıcı ile Atakaş Hataysor beraberliği sonrası yollar ayrıldı. 38 yaşındaki teknik adam, İstanbul temsilcisinin başına geçtiğimiz sezon Mart ayında geçmiş, ve 11 maça çıkmıştı. Şenol Can, 11 maçta 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etmişti. Kasımpaşa, Şenol Can'ın yerine, Cihat Arslan'ı göreve getirdi. 

Aynı hafta bir ayrılık haberi de Kayseri'den geldi. Yukatel Kayserispor'da, sezonun ilk maçında Spor Toto Süper Lig`e yeni yükselen Altay karşısında alınan 3-0`lık mağlubiyet sonrası Yalçın Koşukavak ile yollar ayrıldı. 48 yaşındaki teknik adam, 6 kez sarı-kırmızılı takımın başında maça çıktı ve 1 galibiyet - 3 beraberlik - 2 mağlubiyet aldı. Kayserispor, Yalçın Koşukavak sonrası Hikmet Karaman'ı takımın başına getirdi.

Üçüncü teknik adam değişikliği Adana Demirspor'da yaşandı. Akdeniz temsilcisi geçtiğimiz sezon takımı Spor Toto Süper Lig'e taşıyan tecrübeli çalıştırıcı Samet Aybaba ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırıdı. Samet hoca, ilk 3 haftada 2 beraberlik almıştı. Toplam 14 kez Mavi Şimşeklerin başında maça çıkan 66 yaşındaki futbol adamı 10 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşadı. Adana Demirspor, Samet Aybaba sonrası tercihini İtalya'dan yana kullandı ve daha önce Fiorentina, Sevilla, Milan ve Roma gibi takımları çalıştıran  Vincenzo Montella ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 

Spor Toto Süper Lig'deki dördüncü teknik adam ayrılığı salı günü İzmir'de yaşandı. İlk 3 haftada galibiyet alamayan ve 2 puan toplayan Göztepe, deneyimli teknik direktör Ünal Karaman ile yolların ayrıldığını açıkladı. Ocak ayından bu yana sarı-kırmızılıları çalıştıran 55 yaşındaki teknik direktör, 24 maçta 7 galibiyet - 7 beraberlik ve 14 mağlubiyet aldı. 

Ve son olarak, Aytemiz Alanyaspor'da teknik direktör Çağdaş Atan ile yolların ayrıldığı duyuruldu. Akdeniz temsilcisi, Atan yönetiminde geride kalan üç hafta sonunda 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3 puan toplayabildi ve milli ara öncesinde ligde 13. sırada yer aldı. Geçen sezon Çağdaş Atan yönetiminde ligi 7. sırada tamamlayan Akdeniz ekibi, Türkiye Kupası'nda ise yarı finalde Fraport TAV Antalyaspor'a 2-0 yenilerek elenmişti. 

41 yaşındaki genç teknik adam, Akdeniz temsilcisi ile çıktığı 47 maçta 21 galibiyet - 8 beraberlik ve 18 mağlubiyet yaşadı. 

Henüz 3 hafta sona eren ligimizde oynanacak 35 hafta daha olduğu düşünüldüğünde kulüpler, daha çok teknik adam ile yolları ayıracak gibi görünüyor.