Süper Lig'de kritik hafta

Video yükleniyor...

Spor Toto Süper Lig'de heyecan 16-17 ve 18 Mayıs'ta oynanacak 34. hafta maçlarıyla devam edecek. 

Ülke futbolunun en üst düzey organizasyonunda maçlar pazar günkü Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimleri nedeniyle hafta sonunda oynanmayacak. 

Haftanın perdesi 16 Mayıs Salı günü 17:00'de oynanacak Demir Grup Sivasspor - Kasımpaşa maçıyla açılacak. Yeni 4 Eylül Stadı'nda rakibini ağırlayacak Demir Grup Sivasspor kazanarak küme düşme hattından uzaklaşmanın hesaplarını yapıyor. Bitexen Giresunspor ve İstanbulspor ile kıyasıya bir yarışa giren Kasımpaşa ise 4 maçlık galibiyet hasretini noktalandırmak ve rahat bir nefes almak için Sivas'ta puan mücadelesi verecek.

Salı günü 20:00'de başlayacak maçların ilkinde İstanbulspor ile Galatasaray, Kasımpaşa'da kozlarını paylaşacak. Geçtiğimiz haftayı hükmen galip olarak tamamlayan İstanbulspor, en yakın rakiplerinden Bitexen Giresunspor'un maç yapmadan 3 puan alacağı haftada zorlu rakibini geçerek küme düşme tehlikesinden kurtulmak isteyecek. Şampiyonluk iddiasını iyiden iyiye hissettiren ve 3 galibiyete ihtiyacı olan Galatasaray ise İstanbul dışına çıkmayacağı 34. haftada yoluna kayıpsız devam etmek isteyecek. 

Aynı saatte oynanacak bir diğer maçta ligin orta sıralarında yer alan takımlardan Corendon Alanyaspor ile Arabam.com Konyaspor, Kırbıyık Holding Stadı'nda karşı karşıya gelecek. 

Spor Toto Süper Lig'de 34. haftanın Çarşamba mesaisinde 3 maç oynanacak. 17:00'de başlayacak karşılaşmada 51 puanlı Medipol Başakşehir, geçtiğimiz hafta Demir Grup Sivasspor galibiyetiyle moral bulan 26 puanlı son sıradaki HangiKredi Ümraniyespor'u konuk edecek. 

Çarşamba akşamı 20:00'de oynanacak iki maçta MKE Ankaragücü, Fraport TAV antalyaspor'u, VavaCars Fatih Karagümrük ise Adana Demirspor'u ağırlayacak. 

Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta, büyük bir maçla kapanacak. Zirve takibini sürdüren Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Nenad Bjelica ile ilk galibiyetini alan ve çıkışını sürdürmenin planlarını yapan Trabzonspor'u Kadıköy'de konuk edecek.

Yukatel Kayserispor'un bay geçeceği haftada Beşiktaş ve Bitexen Giresunspor hükmen galibiyetle 3 puanı cebine koyacak.