Sumudica, Morutan'ı beinsports.com.tr'ye anlattı

Video yükleniyor...

Gakatasaray, FCSB'nin 22 yaşındaki yıldızı Olimpiu Morutan'ı kadrosuna katmaya çok yaklaştı. Peki Morutan nasıl bir futbolcu, Galatasaray'a faydalı olur mu?

Spor Toto Süper Lig'de büyük bir iz bırakan ve şimdilerde Cluj'u çalıştıran Rumen teknik adam Marius Sumudica, Morutan'ı beIN SPORTS editörü Burakhan Işık'a yorumladı.

Galatasaray'ın çok potansiyelli bir oyuncu aldığını dile getiren Sumudica, "Ben her zaman açık sözlü bir insan oldum. Futbolda yalan olmaz. Yalan söylesen de her şey sahada ortaya çıkar. Morutan çok potansiyelli bir oyuncu. Ancak şunu unutmamak lazım; Süper Lig de çok zor bir lig. Morutan 22 yaşında ve ilk kez ülke dışına çıkacak, farklı bir kültürle tanışacak. Adapte olduğunda ligin en fark yaratan oyuncularından biri olacağına inanıyorum. Morutan'a güveniyorum" dedi.

Sumudica, teknik direktör gözüyle Morutan'ı şöyle anlattı:

"Fatih Terim genç ve dinamik bir takım oluşturmak istiyor. Morutan, sahada olduğu sürece oyunun her anında tehdit yaratabilecek bir isim. Şu anda Galatasaray'ın da sahadaki en büyük eksiği bu olarak görünüyor. Ceza sahası ve çevresinde hem şut hem de pas tehdidi olan bir oyuncu. Sol ayağını çok etkili kullanıyor. Topu ayağına aldığında fark yaratacak bir isim. Ancak Süper Lig gibi bir ligde savunmasını da geliştirmesi gerekiyor. Kısa boylu, zayıf bir oyuncu. Savunmada fiziksel dezavantajını kapatması gerekecek. Ama ben yine de şu anda da Galatasaray'ın ilk 11'inde oynayabileceğini düşünüyorum"

Morutan için Becali'nin geçmişten günümüze birçok kulüpte görüştüğünü ve çok yüksek bonservis bedelleri istediği için transferin gerçekleşmediğini dile getiren Sumudica, "Morutan'ın Galatasaray'a hayırlı olmasını diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.