Süleyman Seba yeniden Dolmabahçe'de

Süleyman Seba yeniden Dolmabahçe'de
Mayıs sayısından itibaren yeniden basılı yayına geçen Beşiktaş Dergisi, ağustos ayı Süleyman Seba özel sayısıyla beğeni topladı.

2013 yılından bugüne Beşiktaş dergisi yazar kadrosunda yer alarak, Beşiktaş temalı resim çalışmalarıyla beğeni toplayan ve bu yıl sanat hayatında 25. yılına adım atan ünlü ressam Nihat Evren Derman, uzun bir aradan sonra yeniden Beşiktaş Dergisi'ne geri döndü.

Resmi siteden yapılan dergi tanıtımında ve sanatçının Twitter hesabından yapılan "Beşiktaşılılık Duruşunun Ölümsüz Sembolü" adlı yağlıboya çalışması büyük beğeni topladı. Süleyman Seba temalı çalışması hakkında sanatçı şu ifadelere yer verdi;

"Babam Hüseyin Cahit Derman'la başladığım sanat hayatımda bu sene itibariyle çeyrek asırlık sanat hayatını geride bıraktım.

25. sanat yılımda Süleyman Seba sayısı için özel bir çalışmaya imza atmak arzusuyla tuvalimin başına geçtim. Beşiktaş Dergisi son 6 yıldır ağustos sayısında onursal başkanımız Süleyman Seba özel sayısı olarak hazırlanıyor.Bu özel sayımız için, uzun zamandır üzerinde çalıştığım tablomla dergimizin sayfalarında yer almaktan dolayı büyük mutluluk duydum.



Beşiktaşlı taraftarlarımızdan olduğu kadar diğer takım taraftarlarından da tablom hakkında güzel yorumlar duymak beni gururlandırdı. Sporun içine sanat temas ettiğinde fanatik duygular adeta törpüleniyor. Güzel yorumlarıyla beni daha iyi işler yapmaya motive eden her renkten tüm takım taraftarlarına teşekkür ediyorum. Tablonun duyurusundan sonra dün birçok mesaj ve mail aldım. Tablonun reprodüksiyonuna ulaşmak isteyen taraftarımızdan bu yönde taleple karşılaştım.

Beşiktaşımızı finansal yönden yeniden ayağa kaldırmak isteyen yönetim kurulumuz birçok projeyi eş zamanlı olarak hayata geçirdi. Kulüp yöneticilerimiz sanatsal bir proje çerçevesinde tablolarımın reprodüksiyonları ve diğer baskılarını Kartal Yuvası'nda satışa sunmayı düşünürlerse, bugüne kadar imza attığım tüm çalışmalarımın telif hakkını kulübümüze bedelsiz olarak devredeceğimi belirtmek isterim."

Sanatçının "Beşiktaşlılık Duruşunun Ölümsüz Sembolü" ismini verdiği 50x70 cm boyutlarındaki yağlıboya çalışmasının orijinali Beşiktaş Kongre Üyesi Yakup Nevzat İncekara özel koleksiyonunda yer aldığı öğrenildi.