Suçlu "Büyük egolar"

Suçlu "Büyük egolar"
Arjen Robben, Hollanda'nın Euro 2012'deki tarihi başarısızlığın faturasını "Büyük egolar"a çıkardı.

Euro 2012'ye favorilerden biri olarak gelen son Dünya Kupası finalistlerinden Hollanda'da, erken elenmenin şoku yaşanıyor. B Grubunda; Danimarka, Almanya ve Portekiz ile oynadığı 3 maçı da kaybeden ve Avrupa şampiyonası finallerinde ilk kez puansız ayrılan Hollanda'da, takımın yıldızlarından Arjen Robben başarısızlığın faturasını bazı oyunculara kesti.

Bayern Münih forması giyen Arjen Robben, ülke milli takımının durumunu açıklarken; "Üç maçı da kaybettik. Kabul edilmesi zor bir durum. Aynada kendimize bakıp, başarısız olduğumuzu kabullenmemiz gerekiyor. Bunun açıklaması yok. Bazen, bazı şeyleri açıklamak imkansız" diye konuştu.

28 yaşındaki oyuncu, Avrupa Şampiyonası finallerinde takım olamadıklarını dile getirdi ve "Zorlu bir gruptaydık. Ancak bazı isimlerin yedek kalması mutsuzluk yarattı. Van der Vaart ve Huntelaar isimlerini duyurmuş oyuncular. Ancak
bu turnuvada yedek kalmalarından dolayı mutsuzluğunu dile getirdiler. İki yıl önceki Dünya Kupası finallerinde ise tam bir birlik olmuştuk ve başarıyı yakalamıştık" ifadelerini kullandı.

Robben takımda bireysel olarak çok iyi isimlere sahip olduklarını söylerken, "'Büyük egolu' kişilerin varlığı nedeniyle başarısız olduk" dedi.  Başarılı oyuncu, "Takım içerisindeki yıldız isimler başarıda anahtar rol oynamak istediler. Ancak "Büyük egolar" daha çok öne çıktı. Dünya Kupası'nın ardından egolar daha da büyüdü. Bu herşeyi bizim için daha da zor hale getirdi" diye konuştu.

Hollanda 2014 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye'nin de yer aldığı D grubunda mücadele edecek.

ligtv.com.tr