Gelişi olay, gidişi kolay oldu

Video yükleniyor...

Ülkemizde iz bırakan futbolcuları mercek altına aldığımız "Şimdi nerede" serimizin yeni konuğu, Ankaragücü formasıyla Süper Lig'de boy gösteren Darius Vassel...
 
Aston Villa altyapısından yetişen Darius Vassell, 2005 yılında Manchester City'e imza atarak büyük denize giriş yaptı. Aynı dönemde İngiltere Milli Takımı'na kadar yükselen Vassell, golleriyle adından sıkça söz ettirdi. Ancak ilerleyen yıllarda, City'nin yıldız transferi furyasında formasına hasret kalan golcü oyuncu, 2009 yılında bedelsiz olarak Ankaragücü'ne transfer oldu. 

The Road to Persia isimli otobiyografisinde, başkent günlerine ayrı bir parantez açan Vassel şu ifadeleri kullanıyordu: "1 Temmuz 2009’da Ankara’ya geldim ancak açıkçası havaalanındaki karşılamaya hazırlıklı değildim. Nelson Mandela gibi dünya liderlerine veya rock yıldızlarına yapılan tarzda bir karşılamaydı"

Ankaragücü’nün 100. yılında özel bir yeri olması için transfer edilen Darius Vassell, kulüpte o dönemde yaşanan çalkantılı sürecin de etkisiyle uyum sorunu yaşarken, 1 sezonda attığı 4 golle İngilitere günlerinden uzak bir görüntü sergiledi. Buna karşın kişiliği ve mücadelesiyle, Ankaragücü tribünleri ile arasında özel bir bağ kurmayı başardı.

Ankaragücü'nden sonra Ada'ya geri dönen ve Leciester City'e imza atan Vassell, 2012'de aktif futbol hayatına nokta koydu. Ancak yeşil sahalardan kopmayan Vassel, Premier Lig ekiplerinden Wolverhampton'un akademi takımlarında antrenör olarak, yeni golcüleri yetiştirmeye devam ediyor. Öte yandan, memleketi Birmingham'daki Newman Üniversitesi'nde akşam futbol okulu kuran Vassel, her yaştan kadın ve erkek öğrenciye ders vererek, kendi deyimiyle 'gönül borcu'nu ödüyor.