Shane Larkin tarihi bu basketlerle yazdı (KLİP)

Video yükleniyor...

Anadolu Efes, THY Euroleague'in 11. haftasında Bayern Münih'i farklı mağlup ederken, maçın özeiikle son bölümü farklı anlara sahne oldu.

Bitime 5 dakika kala farkı 25'e kadar çıkaran ve maçı kırma noktasına getiren Efes'te bu noktadan itibaren spot ışıkları Shane Larkin'in üzerine çevrildi.

İlk yarıda attığı 25 sayıyla bir rekor sinyali veren Shane Larkin, son çeyrekte bu sayıyı 36'ya kadar çıkarınca, salonda ve ekran başındaki beklenti, bir Euroleague maçında en çok sayı atan oyuncunun Larkin olabilmesi haline geldi. 

Yorgunluk belirtileri olmasına rağmen oyunda kalmak isteyen, koç Ergin Ataman'ın sadece 1 dakika kenarda oturtup yeniden oyuna sürdüğü Larkin, önce bir üçlük isabetiyle 41 sayıyı bulup rekoru egale etti, ardından bulduğu sol turnike ile 43 sayıya ulaşıp 'Euroleague'de bir maçta en çok sayı atan oyuncu' unvanının yeni sahibi oldu.

Larkın rekoru kırmasına rağmen durmadı ve devamında attığı 6 sayıyla, maçı tam 49 sayıyla tamamlayarak rekor çıtasını da zirveye dikmiş oldu.

Maçı 12'de 10 üçlük isabetiyle bitiren Larkın, serbset atış çizgisinden 10'da 9 atarken, toplam 31 dakika sahada kaldı.

Larkin öncesinde tarihin bir maçta en çok sayı atan oyuncuları listesinde ilk sıralarda, Bobby Brown, Alfonso Ford, Kaspars Kambala ve Colton Myers vardı.