Shakhtar Donetsk CEO'sundan flaş çağrı! "İran'ı men edin"

Shakhtar Donetsk CEO'sundan flaş çağrı! "İran'ı men edin"
Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in CEO'su Serhiy Palkin, 2022 Dünya Kupası ile ilgili FIFA'ya flaş bir çağrıda bulundu. Kulübün resmi sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada Palkin, İran'ın Dünya Kupası'ndan men edilmesini ve yerine Ukrayna'nın turnuvaya çağırılmasını talep etti. 

Palkin, Rusya'nın Ukrayna'ya yaptığı saldırılara İran'ın direkt olarak dahil olduğunu iddia etti ve bu sebeple İran'ın Dünya Kupası'nda yer almaması gerektiğini vurguladı. 

Shakhtar Donetsk CEO'su yayınladığı açıklamada, "İran'ın Dünya Kupası'nda yeri yok. İran halkı milli takımlarının Dünya Kupası'nda eğlenmesini izlerken, Ukraynalılar İran tarafında üretilen insansız hava araçları ve füzeleri tarafından öldürülüyor olacak. Ukrayna'ya direkt olarak saldıran bu sistemleri İranlı yetkililer üretti ve yönetti." dedi.



Palkin, "İran Milli Takımı, Dünya Kupası'ndan men edilmelidir. Bu karar, insanların kötülükler yaşamasına yardımcı olan rejime tüm dünyanın dikkatini çekmesi gereken adil bir karar olacaktır. İran'dan oluşacak boşluğa ise Ukrayna Milli Takımı davet edilmelidir. Herkesi futbol bürokrasisi üzerindeki baskıya katılmaya çağırıyorum." diye konuştu.

2022 Dünya Kupası B Grubu'nda mücadele edecek olan İran'ın grubunda İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Galler yer alıyor.

beinsports.com.tr / Dış Haberler