Serie A’da gözler Milano derbisinde olacak

Video yükleniyor...

İtalya Serie A'nın 23. haftasında gözler Milan - Inter derbisinde olacak. 

Ligin 22. haftasını Inter 50 puanla zirvede tamamlarken, Milan 49 puanla ikinci sırada yer aldı. Her zaman büyük heyecana sahne olan Derby Della Madonnina'da, iki ezeli rakip 1 ve ikinci sırayı paylaşırken en son 2010-2011 sezonunda karşı karşıya geldi.

Bu heyecan dolu eşleşme üç puandan fazlasını ifade etse de, iki takımın amaçları birbirinden farklı olacak... Milan, hem liderlik koltuğunu ele geçirmek hem de İtalya Kupası'nda elendiği rakibinden rövanşı almak isteyecek. Lacivert siyahlılarsa, karşılaşmadan galip ayrılarak rakibiyle arasındaki puan farkını 4'e çıkartmayı hedefliyor. 

Milan Serie a'daki son 10 lig maçında 7 galibiyet ve 3 mağlubiyet aldı. Aynı dönemde Antonio Conte'nin takımınınsa 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldığı görülüyor.

Milano derbisinde gözler hiç şüphesiz, İtalya Kupası'ndaki maçta gerilim yaşayan Zlatan Ibrahımovic ile Romelu Lukaku'nun üzerinde olacak. Bu sezon 16 golü bulunan Romelu Lukaku, gol krallığı yarışında Cristiano Ronaldo ile zirveyi paylaşıyor. İsveçli golcüyse, 14 golle takımının en skorer ismi konumunda.

Milan'da cezasını tamamlayan Davide Calabria takımdaki yerini alabilecek. Kırmızı-siyahlılarda Ismael Bennacer, Brahım Diaz ve Daniel Maldini'nin, sakatlıkları nedeniyle mücadelede forma giymeleri beklenmiyor. Antonio Conte ise bu konuda, Stefano Pioli'ye göre biraz daha rahat. Dev maç öncesinde, lacivert-siyahlılarda Sensi dışında eksik bulunmuyor.

Tüm dünyada sonucu merakla beklenen Milan-Inter derbisinin heyecanı bugün 17:00'de beIN SPORTS HD 4'te yaşanacak.

Serie A'daki tüm maçları izlemek için tıklayın