Şenol Güneş: "İdmana çıkana kadar bizim oyuncumuz değil"

Video yükleniyor...

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Tirana karşısında alınan 3-1'lik galibiyet sonrası açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

90 dakikayı değerlendiren Şenol Güneş, "Bu sezon ilk resmi maçtı hazırlık döneminden sonra. İyi çalışan oyuncularımızı 90 dakika içinde göreceğimiz bir maçtı. Oyun kontrolü bizdeydi. Rakip de tempolu oynadı ve zorladı. Fiziksel olarak dalgalanmalar olabilir. Rakibin kontra atağa çıktığını biliyorduk. Bir pozisyon ve yediğimiz gol var. Oyun düşüncemiz akılcı, pozisyon üreten. Daha çok pozisyon üretebilirdik. Oyuncuların hepsini kutluyorum. Bizim için avantajlı skor oldu ama yeterli değil. 2-0'dan sonra 2-1, sonra 3-1 yapmak iyi olmadı. Düşüşler oldu bunu da doğal karşılıyorum. İkinci maçta iyi oynayıp kazanırsak iyiye gideceğimizi düşünüyorum. Genel olarak oyundan memnunum" dedi.

"Alacağımız oyuncular, eldeki oyuncular takımın bir parçası olduğunu gösterecek"

Beşiktaş'ın 3. golünü atan Semih Kılıçsoy'un performansından memnun olduğunu belirten Şenol Güneş, tüm takımın elinden geleni yaptığını söyledi.

Şenol Güneş açıklamasında, "Takım olarak oynamaya çalışıyoruz. Salih'i dışarı aldık. Almayabilirdik ama dinlendirdik. Amir'i de alabilirdik. Salih'le ilgili bir olumsuz düşüncemiz yok. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi. Semih'in güvenle oynaması beni sevindirdi. Yetenekleri var. Zamana ihtiyacı olacak. Önünü kapatmamız lazım. Takımın da kazanması gerekiyor. Hedefimiz 3 kulvarda yarışmak. Ayrım yapmak istemiyorum. 3 tane değişiklik yaptık. Alacağımız oyuncular, eldeki oyuncular takımın bir parçası olduğunu gösterecek. Hepimiz Beşiktaş'ın bir parçasıyız. Oyun kalitesi olarak da bunu göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"İdmana çıkana kadar bizim oyuncumuz değil"

Transfer çalışmaları ve kadro durumuyla ilgili gelen soruya Şenol Güneş, "Durum tespiti yapmamız lazım. Elimizden olan oyuncular oynadığımız oyunu bilen, çeşitlilik koyabiliecke oyuncular. Bu isimlere katılabilecek genç oyuncular var. Aynı şekilde transfer de var. İki oyuncu daha yazabiliryorduk maçtan önce kadroya ama Rebic gelmediği için yazamadık. Çok konuşulan oyuncular var ama onlar gelmedi. Amartey idman eksikliği var, iki maçta da olmayacak. 5 tane oyuncumuzun sakatlığı var. Eldeki oyunculardan Onana'nın idman sorunu yok. İdmanlara yeni başladı. Oyundan çıkan ve giren oyuncular iyi işler yaptı. Takım olarak iyiydik. Şikayet olarak algılamayın. İdmana çıkana kadar bizim oyuncumuz değil. Takımın oyun düzenini bozan değil geliştiren oyuncu olmalı. İki oyuncu aldık. Bugün birini sahaya sürdük. Taraftarlarımızın bizi desteklemesi güzel. Başarısız olmak istemiyoruz. Alacağımız oyuncuları da bunun için istiyoruz. Biz bir iş yaparken hatamız olacaktır ama suçumuz olmayacaktır." yanıtını verdi.

"Transfer bir yarış değil"

Transfere ilişkin Şenol Güneş, "Ben ne dersem yanlış anlaşılacak rakiplerle ilgili. Kulübün ödeme şartlarına göre transfer yapılacak. Transfer yapılmazsa da biz işimizi yapacağız. Transfer yapılmadı diye panik, telaş yapmak doğru değil. Diyelim ki rakipler 100 harcadı, biz 50 harcadık. Biz de 100 harcayalım demek doğru değil. Bu bir yarış değil. En iyi oyuncularla iyi oyunu oynarsınız ama bunun garantisi yok. Başkalarına bir şey derseniz spekülasyon olur. Farklı düşünceler olacak. Gelenler ve gidenler olacak. Diğerlerine bakıp oyuncu almıyoruz. Başkaları öyle yapıyorsa saygı duyuyorum."