Sanal yarışlarda hile yapmanın faturası ağır oldu

Sanal yarışlarda hile yapmanın faturası ağır oldu
Koronavirüs salgını nedeniyle motor sporlarında heyecan sanal ortamda devam ederken, Formula-e yarışlarında yerine profesyonel oyuncu kullandığı tespit edilen AUDI sürücüsü Daniel Abt ağır bir fatura ile karşı karşıya kaldı.

Koronavirüs salgını sonrası motor sporlarında yeni sezon henüz başlamazken, sanal ortamda süren yarışlara şaibe bulaştı. Formula-e takımlarından AUDI'nin pilotlarından Daniel Abt'ın sanal yarışlar sırasında kendisi yerine profesyonel bir oyuncuyu yarıştırdığı ortaya çıktı.

Sanal ortamda düzenlenen son Formula-e yarışı sırasında uzun süre liderlik müceadelesi veren ve finiş çizgisini üçüncü sırada geçen Daniel Abt, yerine profesyonel oyuncu kullandığının anlaşılması üzerine ağır bir fatura ile karşı karşıya kaldı.

Önce sanal yarışlardan diskalifiye edilen Daniel Abt, akabinde: "Yaşananlar için gerçekten üzgünüm. Esasında sanal yarışları ciddiye almıyorum. Sadece eğlenmek istemiştim" diyerek, özürlerini iletti ama paçayı kurtaramadı.

İnfial yaratan olay sonrası AUDI, 2004 yılından bu yana takımın bir parçası olan Daniel Abt'ı kapının önüne koydu. AUDI tarafından alınan kararı açıklayan Daniel Abt: "AUDI ile yaptığımız görüşmede birlikteliğimizin sona erdiği tarafıma bildirildi. Artık Formula-e yarışlarında birlikte olmayacağız. Ortaklığımız sona erdi" ifadelerini kullandı.